7U1A0364

Obert el termini per participar al 52è Concurs Tastavins de Vins de Qualitat de la DO Penedès

 

El guanyador de tres medalles d’or de l’any passat assegura haver tingut molta més demanda

 

Les inscripcions per participar al Concurs Tastavins de vins de qualitat de la DO Penedès estan en marxa i fins al 9 de març es podran entregar les mostres al certamen, que ja arriba a la 52a ediciĂł. El concurs premia els millors vins de la DenominaciĂł d’Origen Penedès de l’any i, amb el tast a cegues dels millors sommeliers i experts del paĂ­s, Ă©s un referent a l’hora de fomentar l’elaboraciĂł de qualitat. Ho demostra el fet que tres dels vins premiats amb medalla d’or del concurs de l’any passat van exhaurir existències en poc temps.

L’any passat la bodega Finca Ca n’Estella, a Sant Esteve Sesrovires, va endur-se l’or en la categoria de vins blancs, rosats i negres envellits. Segons el seu director tècnic, l’enòleg Miquel Medall, els efectes han estat sorprenents. “Si ja normalment un premi es traduĂŻa en bons resultats, les promocions del concurs ens han fet arribar a mĂ©s llocs del territori i hem tingut mĂ©s demandes de distribuĂŻdors, restaurants i botigues, i fins i tot peticions directament al celler”, explica. Per ara, encara no es pot saber quina traducciĂł econòmica tindrĂ  aquest augment, perquè no ha passat un any del concurs, però Medall assenyala que els vins guanyadors s’han exhaurit “en un temps rècord”.

A banda d’incloure els distintius de les medalles a l’etiquetatge de les ampolles, el responsable de Finca Ca n’Estella afegeix que les activitats organitzades per Tastavins i la DO Penedès amb els vins guanyadors del concurs, com ara tastos o promocions en hotels d’arreu del territori, faciliten un retorn econòmic del premi als cellers i l’entrada a nous establiments.

Els millors sommeliers de Catalunya, al 52è Concurs

Amb l’objectiu de reconèixer els millors vins de l’any,  el jurat del 52è concurs estarà integrat pels millors sommeliers del país. Entre d’altres, comptarà amb la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, i amb els vicepresidents de l’entitat per cada demarcació: Vicky Ibáñez (Barcelona), Javier Campo (Tarragona), Jordi Martínez (Lleida) i Natàlia Roig (Girona). Com que al concurs 2018 hi haurà més mostres participants, el jurat també creix i comptarà a més a més amb periodistes especialitzats del sector, com Eva Vicens, directora dels premis Vinari.

Aquest equip serĂ  l’encarregat de fer un tast a cegues amb tots els vins participants, i el 19 d’abril es lliuraran els premis als millors vins de qualitat de la DO en un acte al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. S’atorgaran fins a cinc guardons (medalles d’or, plata i bronze i dos diplomes) als millors vins blancs de xarel·lo, vins blancs de cupatge, blancs de barrica, rosats, negres d’anyades 2014 i 2015, negres de llarga criança i ClĂ ssic Penedès. Al concurs hi poden participar tots els vins embotellats que tinguin el celler inscrit al Registre de Cellers de Criança de la DenominaciĂł d’Origen Penedès.

Els cellers guanyadors podran etiquetar els vins premiats amb les medalles adhesives del concurs i protagonitzaran les activitats de promoció i tastos que l’Acadèmia Tastavins del Penedès realitza en altres poblacions fora de la comarca, així com també el Consell Regulador de la DO Penedès utilitzarà els vins guardonats en els seus actes oficials i de promoció. Les bases del concurs es poden consultar des de les webs de la DO Penedes (www.dopenedes.cat) i de l’Acadèmia Tastavins (www.tastavinspenedes.cat).


Inscripcions:

[PDF] Bases 52è Concurs Tastavins de Vins de Qualitat de la DO Penedès