DISSABTE ENOTURÍSTIC A ALBET I NOYA

Seguint amb les visites a cellers organitzat per Tastavins Penedès, el dissabte 18 d’ abril, vam anar al Celler Albet i Noya, on vam ser rebuts pel seu propietari i director tècnic, en Josep Maria Albet. Iniciant la visita amb una detallada exposició de la història familiar i dels inicis del conreu ecològic al Penedès , els quals en són pioners, vam seguir amb el recorregut a les instal·lacions, i en Josep Maria ens va endinsar i explicar amb gran passió, els projectes que estan realitzant i la continua recerca de varietats de vinyes d’implantació antiga al Penedès.

Vam acabar amb un piscolabis maridats amb els vins i escumosos següents:

Vi Xarel.lo NOSODOS sense addicció de sulfits en cap moment del seu procés d’elaboració. Un vi jove, fresc i expressiu, envellit en bótes d’acàcia.

Vi Xarel.lo Clàssic 2014, amb aromes profunds i gran suavitat en boca.

Vi negre Reserva Martí 2008, un reserva extraordinari i que va fer la delícia dels assistents, els grans del raïm de vinyes velles passen per la taula de selecció manual, un posterior envelliment de 2 anys en bótes de roure francès nou, i un any en ampolla, dóna un vi profund, sofisticat i complex, guanyador de diverses medalles.

Tot seguit, vam degustar dos Clàssics Penedès, el NOSODOS método ancestral,100% Xarel.lo, elegant, seductor i gran sedositat en boca, on els sucres residuals de la primera fermentació són el que han utilitzat els llevats per fer la 2a fermentació en ampolla; i el BRUT NATURE RESERVA 3 2010,un escumós amb 36 mesos en rima amb una bombolla fina i persistent i un gust en boca fresc i molt expressiu.

Una complerta visita amb molta professionalitat i atenció per part d’ en Josep Maria Albet. El nostre sincer agraïment.