DISSABTE ENOTURÍSTIC A CAVES VILARNAU

Dins dels dissabtes enoturístics que organitza cada mes els Tastavins Penedès, el dia 19 es van visitar les caves Vilarnau. Gaudint d’un dia esplèndid, l’arribada al celler ja va sorprendré als assistents per l’enclavament privilegiat, amb unes vistes del territori meravelloses, i el modern disseny del centre d’atenció al visitant. Ens va donar la benvinguda el Gerent Damià Deàs i el llarg de tota la visita ens va acompanyar l’enòloga Eva, on en tot moment va demostrar la seva simpatia i professionalitat. Després de l’explicació de la història de la cava, vam ja entrar amb un caràcter més professional a parlar de les vinyes i de la labor que porten per elaborar els seus apreciats productes.A destacar l’aplicació d’una viticultura integrada i sostenible amb la utilització de l’aigua de pluja en una gran bassa on el passeig pel seu voltant fan les delícies dels visitants.

Va ser una visita diferent de les abans realitzades, ja que en coincidir en temps de verema vam degustar els grans de raïm de les diferents varietats que conreen, chardonnay, pinot noir, macabeu, xarel.lo, parellada i trepat. Seguidament, l’Eva en va portar a les tines de fermentació on vam anar tastar diferent most i veient la seva evolució. No mes una paraula: Sensacional!

En acabar el recorregut per tot el celler, vam ser obsequiats amb un suculent pica pica acompanyats pels “capricis” de Vilarnau. Un cava Brut natura reserva, fet amb xarel.lo el qual una part ha tingut un envelliment amb botes de castanyer del Montseny i un vi Xarel.lo 100% amb castanyer , una fusta que aporta complexitat i frescor. Realment uns vins excepcionals.

Gràcies Eva per la teva dedicació i ensenyament que ens vas fer durant tot el matí, els comentaris a la sortida no podien ser més elogiosos.