12472708_1000234856693100_3062577278589111677_n

DISSABTE ENOTURÍSTIC A JANÉ VENTURA

La visita és va realitzar el 2 d’Abril i vam anar al Celler JANÉ VENTURA, ubicat al nucli urbà del Vendrell. És un celler familiar, amb més de 100 anys d’història, dirigit pel Gerard, què ja forma part de la quarta generació. El Gerard, gerent i enòleg del celler va ser els que ens va guiar al llarg de tota l’estada, les seves explicacions, en referencia molt a sovint al seu pare, mort va poc temps, el seu entusiasme en la concepció vitivinícola, una màxima, no quantitat sinó qualitat, les seves passejades per les vinyes buscant les mes idònies per fer un bon vi, l’estudi del mapa de sóls que els permet escollir quina varietat s’adapta millor al seu terrer, la col·laboració del celler amb la difusió d’actes culturals, que els fa patrocinadors del Festival Pau Casals i de la seva Fundació. Igualment la el·laboració del Cava Gran Reserva de l’Orgue en benefici de l’orgue de l’Església del Vendrell.  Les explicacions es van anar succeint mentre visitàvem la zona d’envelliment del cava i la zona de bótes, la veritat és que dóna gust escoltar el Gerard, la seva estimació per la terra i el vi es fa palent i és transmet en gran entusiasme.És un orgull tindre dins del Penedès persones amb el seu tarannà.

Va arribar l’hora del tast del productes el·laborats per Jané Ventura i asseguts al voltant de la taula amb uns entrepans i unes coques, de calçots, espardenyes i de tardor, boníssimes vam començar a deleitar-nos em els grans vins i caves.Vam provar varies primícies, com el Cava Rosat de garnatxa que trauran per Sant Jordi,el Brut Nature de la Música 2013, Gran Reserva DO 2009 i el Cava Centenari 2007 del qual sols en vam el·laborar 1900 ampolles, és un cava amb notes de fruita confitada fruits secs amb un carbònic molt suau i persistent. Tots els caves d’una gran categoria.
Abans entrar en el tast del vins vam tenir la novetat i primícia de degustar de 3 diferents de vins base per a cava. Excepcional!!
I els vins….. fantàstics tots!!! Un Blanc Selecció 2015, el Rosat 20015, una Malvasia insuperable, un Finca els Camps Macabeu 2013, amb molta personalitat , untuós, dens amb gran finor i elegància, un Negre Selecció 2012, un Sumoll 2012 de vinyes de més de 60 anys amb aromes de fruita vermella i sotabosc amb pas en boca lleuger i fresc,un Finca Els Camps Negre, un vi 100% ull de llebre de una finca situada a la Juncosa del Montmell, vi de fruita madura els fumats de la fusta molt ben intregrats…vam acabar amb una Malvasia dolç de Sitges 2013. Tots els raïms collits a mà i passat per taula de selecció. Cada vi amb la seva personalitat i característica!!

Ens quedariem curts amb qualsevol agraïment sobre matí que vam passar els Tastavins Penedès al CELLER JANÉ VENTURA. Agraïr molt sincerament en Gerard i la seva mare -que també ens va rebre- totes les atencions i l’amabilitat que va tindre en tot moment vers a nosaltres.
Gracies Gerard, fins sempre!!