DISSABTE ENOTURÍSTIC A JUVÉ & CAMPS

Un dia gris i amb amenaça de pluja, on la primavera va omplint de verd tot el Penedès, dissabte 7 de maig, els Tastavins vam visitar les caves de Juvé&Camps a Espiells. Juvé&Camps és una de les bodegues familiars més emblemàtiques del Penedès i amb un gran reconeixement a nivell mundial per la qualitat dels seus caves, líder en l’el·laboració dels Grans Reserves, un cultiu de 271 Has. de vinyes, totes en forma ecològica, una producció de 3 milions i mig d’ampolles ,2.980.000 de cava i 530.000 de vi, tota la verema feta a mà i una moderníssima bodega amb unes instal·lacions d’última tecnologia, fan que la visita desperti grans expectatives.
L’arribada al pati del celler ja va sorprendre per la seva arquitectura, ens esperava l’enòleg Toni Cantos, que durant tota la visita va ser el nostre amfitrió i vam gaudir de les seves explicacions i gran coneixements al llarg de tot el matí. Una pujada a la “torre”, per gaudir del meravellós paisatge que envolta el celler, un recorregut per les vinyes que conformen la propietat, detallant en cada parcel·la la varietat de ceps i una visita al celler, excepcional aquest, van fer que anéssim coneixen la filosofia de la família Juvé&Camps com a grans emprenedors dins del mon del cava.
Avia arribat l’hora de reposar forces i ho vam fer amb un pica-pica acompanyat amb el cava Milesimé, un brut 100% chardonnay, elegant, intens, aromes de préssec i meló, molt fi al paladar i el cava Essential 2012, xarel.lo en estat pur, ideal com aperitiu.
És difícil descriure el que ve a continuació, una sala de tast impressionant, amb unes vistes de Montserrat al fons ,que va fer-nos gaudir dels excel·lents productes que elaboren al celler. Aquí el Toni Cantos va destapar la “caixa dels trons” i va demostrar la seva gran professionalitat amb totes les explicacions que ens anava donant a mesura que tastàvem els vins i caves.
Vam començar pel cava La Capella 2005, més de 108 mesos en ampolla, d’una parcel·la de xarel.lo de poc mes de 7 has., un cava sublim, de petites bombolles, un rosari persistent, un aroma sorprenent, préssec, albercoc…amb un tènue fons de nous i torrats. En boca ,untuós i fresc malgrat els seu temps d’envelliment. Únic!!
De la varietat pinot noir vam tastar el cava Blanc de noirs i el cava Rosat, el primer un bonic color daurat, elegant i complex i el rosat amb aromes fresques de maduixes, delicat i intents.
Passem als vins, un chardonnay, Miranda d’Espiells, un vi que li va costar obrir-se però que una vegada que ho va fer es va mostrar penetrant i complex.
El Gregal, muscat, gewürztraminer i malvasia, aromes molt intens de flors i cítrics amb agradable acidesa.
El Iohannes, un vi negre de les millores anyades de cabernet i merlot de la finca que tenen a Mediona, un vi exclusiu, amb aromes de mores, cireres…..i espècies donades per la barrica francesa que és on fa el seu envelliment. En boca untuós, vellutat i de tanins madurs.
No podíem acabar de la millor manera que ho vam fer… tasta’n el Gran Juvé Camps, un cava de 36 mesos, d’aroma penetrant, fresc, flors blanques, fons de mel, intens i suggeridor. Mot i molt bo!

Un sincer agraïment a la família Juvé&Camps i en especial al nostre amic Toni Cantos per tot el que ens va oferir al llarg del matí. Moltes gràcies i fins sempre!