Heretat Mont-Rubí 1

DISSABTES ENOTUR√ćSTICS: HERETAT MONT-RUB√ć

L’ endem√†¬† de la tan anhelada pluja, el dissabte 21 d’octubre, i amb un mat√≠ espl√®ndid, els Tastavins Pened√®s vam anar a visitar el Celler Heretat Mont-Rub√≠. Un celler petit per√≤ amb una gran personalitat, que de la m√† del seu En√≤leg i Director T√®cnic Josep Queralt, estan fent uns vins que s√≥n tota una refer√®ncia de la qualitat que es fa a la nostra terra. Vinyes plantades a m√©s de 500 m al terme de Font-rub√≠, amb la varietat Sumoll com ins√≠gnia del celler, on dins d’un antic paller els carrolls de ra√Įm es deixen deshidratar penjats de fils ferro per elaborar¬†un vi dol√ß molt apreciat.

Vam trepitjar la vinya on els colors vermellencs de les fulles dels ceps¬†¬†transmetien tota l’ess√®ncia de la tardor. Despr√®s vam¬†anar cap el celler¬†on en¬†¬†Josep ens va anar explicant com ¬†desenvolupa la seva feina.¬†Durant el recorregut vam fer un tastet¬†de Sumoll de l’any, fermentat¬†en dip√≤sits d’acer inoxidable i un altre fermentat amb tines de fang i ¬†ens va fer veure la difer√®ncia arom√†tica dels diferents processos.

Ja entaulats per un esmorzar de categoria, vam gaudir dels grans vins i de les sensacions que aquests produ√Įen al nostre paladar, sempre acompanyats de les explicacions de l’amic Josep. Vam degustar els seg√ľents vins:

-“Gaintus Rosat de Sumoll” 2016,¬†¬†Vi rosat fresc, caracter√≠stic de la varietat.
-“White 2016” 100% Xarel¬∑lo, un vi jove¬†amb estil propi ¬†de vinyes velles.¬† Vam tenir l’ocasi√≥ de comparar com evoluciona un vi d’aquestes caracter√≠stiques i ens va obrir un de la collita ¬†2010 . Excel¬∑lent!! molt estructurat.
-“Finca¬†Durona” una Parellada fermentada 3 mesos en ous de cer√†mica, un vi elegant i viu.
-“Gaintus¬†radical” un vi negre 100% sumoll, molt caracter√≠stic.
-Vam provar 2 anyades del “Durona” el 2007 i 2003 un¬†cupatge¬†i 12 mesos amb b√≥tes de roure dona un vi amb molt bona estructura, bals√†mic, gol√≥s.
-“Vino¬†de¬†Luna¬†2015” 100% Garnatxa, espl√®ndid, vigor√≥s, una de les millores garnatxes que em provat.

I per acabar:¬†¬†“l’Advent 2008” un vi dol√ß fet amb Xarel¬∑lo, suau , llaminer…no¬† n‚Äôhi ha prou amb una copa, ideal per acabar un bon √†pat.

En totes les visites que fem¬† sempre busquem la singularitat del celler i a Heretat Mont-rub√≠¬† la nota no pot ser m√©s alta. Des de l’Acad√®mia i companys del grup, volem fer notar i agrair al Josep el tracte rebut, ¬†que amb la seva senzillesa, professionalitat i entrega va fer-nos passar un mat√≠ molt agradable i vam aprendre molt al seu costat.

Moltes gràcies, molts èxits i fins aviat!