Dissabtes enoturístics: Oriol Rossell

 

Amb una esplendorosa  primavera on la vinya  mostra tots el seus ceps intensos de fulles i els gotims comencen a prendre forma, vam anar a visitar les caves Oriol Rosell.

Una entrada a la finca de Can Cassanyes bordejada d’una filera de xiprers ens va endinsar en unes instal¬∑lacions sorprenents per la seva bellesa. Ens van rebre¬† la Yolanda i en Toni Rossell, propietaris de les caves, que al llarg de tot el mat√≠ ens van anar il¬∑lustrant d’una manera molt amena sobre la hist√≤ria de la fam√≠lia i el proc√©s d’elaboraci√≥ dels seus vins i caves.

Una copa de cava rosat, cupatge de monastrell i garnatxa, va donar inici a la visita a la casa Pairal del segle XVII. Uns porxos amb antigues tines, col¬∑lecci√≥ d’eines i c√†ntirs ens va portar a l’interior de la casa, un aut√®ntic museu¬† on es reflexa la hist√≤ria de la fam√≠lia. Despr√©s vam seguir la visita a la casa amb una copa de¬† cava Brut Nature que¬† ens va fer apreciar encara m√©s la bellesa de les sales visitades.

Acompanyats d’un dia espl√®ndid, ens van explicar la situaci√≥ de la finca, la qual est√† envoltada de 80 hect√†rees de vinya pr√≤pia. Vam fer un recorregut entre les vinyes fins arribar¬† a un turonet on vam fer una aturada per degustar un excel¬∑lent xarel¬∑lo “El Virolet”. Seguint, el recorregut ens port√† fins al celler del 1908, d’una sola nau, on comen√ßa el seu proc√©s d’elaboraci√≥, cultiu ecol√≥gic, verema manual amb caixes de 20 kg i¬†taules de selecci√≥, que, en conjunt, fan que arribi un ra√Įm de m√†xima qualitat. Despr√©s vam visitar el celler, vam baixar al cub on reposa el seu cava m√©s preuat, el “Brut Nature Reserva de la Propietat”, i ens vam anar omplint de coneixements amb les explicacions del Toni.

La visita es va cloure amb un esmorzar-dinar que la Yolanda i el Toni ens tenien preparats. Exquisits tots els plats que en vam gaudir i els grans vins i caves que el van acompanyar. El vi negre “Rocaplana” 100% Syrah, el “Carro Gros”, un vi al que¬†el cabernet, el merlot i el syrah donen un gust bals√†mic especial, i els caves “Brut Nature Gran Reserva” i “Reserva de la Propietat” s√≥n tots els que vam tastar. Davant de la qualitat d’ambd√≥s caves, hi va haver diversitat d’opinions sobre quin agradava m√©s, realment va era dif√≠cil d’escollir.

La gran acollida, l’amistat i les bones sensacions que al llarg del mat√≠ ens van transmetre la Yolanda i el Toni, van fer curtes les hores passades a les Caves Oriol Rosell. Moltes gr√†cies per la vostra passi√≥ per seguir la tasca familiar, per l’elaboraci√≥ d’uns vins i caves extraordinaris. Fins sempre!!