Dissabtes EnoturÃstics: Visita al Celler Via, el Celler del Xalet. 21 d’Abril
Amb les vinyes ja amb plena brotació ens vam desplaçar a Sant Cugat Sesgarrigues per visitar el Celler Via, El celler del Xalet, on el Pere Via i el Pep Trias ens van anar exposant el seu il·lusionant projecte. El Pere n’és el responsable del conreu de les vinyes i el Pep l’enòleg que farà gaudir dels vins blancs per ells elaborats.
Amb un ambient molt familiar i un dia primaveral vam començar la visita amb una copa de Xarel·lo 2016 enmig de vinyes velles, de més de 50 anys. Vi de gran expressivitat i molt untuós en boca. Acompanyat d’un formatge amb codonyat casolà , no podiem triar un millor començament.
Una visita al petit celler amb les explicacions del sistema d’elaboració. Són produccions molt limitades. Els projectes de futur, les ganes de fer coses diferents, d’innovar, de buscar la qualitat en tot els seus productes elaborats, fan sentir orgull de persones com el Pere i el Pep.
Và rem provar un Xarel·lo 2016 amb 6 mesos de bóta de roure francès nova que va fer les delÃcies del paladar, i per comparar, un 2017 que estava fermentat en bóta i que aviat embotellaran.
Una visita a la cava: tenen grans projectes pel futur d’elaborar caves de llarga criança. Ens va permetre gaudir d’un cava mà gnum del 2006 elaborat pel Josep Trias, pare del Pep. Val a dir que durant la visita i el posterior esmorzar que vam fer vam estar acompanyats pels pares del Pep, la Fina i el Josep.
Un vi rosat 2017 fet amb la varietat Merlot, fresc i llaminer i un “gran” Macabeu 2016 amb 3 mesos de bóta van arrodonir un matà molt esperat. Aquest vi va provocar innumerables alabances per la seva gran qualitat.
Un gran agraïment al Pere i al Pep per tot el que ens van anar transmetent i el que ens van fer gaudir. Els encoratgem a seguir amb el seu projecte, amb força, il·lusió i voluntat. El camà a seguir al Penedès és el que vosaltres teniu marcat.
Molta sort i una abraçada!!