Visita al Celler del Xalet - Via

Dissabtes Enotur√≠stics: Visita al Celler Via, el Celler del Xalet. 21 d’Abril

Amb les vinyes ja amb plena brotaci√≥ ens vam despla√ßar a Sant Cugat Sesgarrigues per visitar el Celler Via, El celler del Xalet, on¬†el Pere Via i el Pep Trias ens van anar exposant el seu¬†il¬∑lusionant projecte. El¬†Pere n’√©s¬†el responsable del conreu de les vinyes i el Pep l’en√≤leg que far√† gaudir dels vins blancs per ells elaborats.
Amb un ambient molt familiar i un dia primaveral vam comen√ßar la visita amb una copa de¬†Xarel¬∑lo¬†2016 enmig de vinyes velles, de m√©s de 50 anys. Vi de gran expressivitat i molt untu√≥s en boca. Acompanyat d’un formatge amb codonyat casol√†, no podiem triar un millor comen√ßament.
Una visita al petit celler amb les explicacions del sistema d’elaboraci√≥. S√≥n produccions molt limitades. Els projectes de futur, les¬†ganes de fer coses diferents, d’innovar, de buscar la qualitat en tot els seus productes elaborats, fan sentir orgull de persones com el Pere i el Pep.
Vàrem provar un Xarel·lo 2016 amb 6 mesos de bóta de roure francès nova que va fer les delícies del paladar, i per comparar, un 2017 que estava fermentat en bóta i que aviat embotellaran.
Una visita a la cava: tenen¬†grans projectes pel futur d’elaborar caves de llarga crian√ßa. Ens¬†va permetre gaudir d’un cava m√†gnum del 2006 elaborat pel Josep Trias, pare del Pep. Val¬†a dir que durant la visita i el posterior esmorzar que vam fer vam estar acompanyats pels pares del Pep, la Fina i el Josep.
Un vi rosat 2017 fet amb la varietat Merlot, fresc i llaminer i un “gran” Macabeu 2016 amb 3 mesos de b√≥ta van arrodonir un mat√≠ molt esperat. Aquest vi va provocar innumerables alabances per la seva gran qualitat.
Un gran agra√Įment al Pere i al Pep per tot el que ens van anar¬†transmetent¬†i el que ens van fer gaudir. Els encoratgem a seguir amb el seu projecte, amb for√ßa, il¬∑lusi√≥ i voluntat. El cam√≠ a seguir al Pened√®s √©s el que vosaltres teniu marcat.

 

Molta sort i una abraçada!!