Dissabtes Enoturístics. Visita a les Caves PERE VENTURA
Dissabtes Enoturístics. Visita a les Caves PERE VENTURA
A les portes de l’inici de la primavera, l ‘Acadèmia Tastavins Penedès vam visitar les caves Pere Ventura a Sant Sadurní. 25 anys contemplen l’esforç, la tenacitat i l’entusiasme del seu propietari i empresari Pere Ventura. Una persona emprenedora que amb 29 anys va començar el seu projecte, persona valenta i amb caràcter, hereu d’una llarga saga familiar d’ elaboradors de cava que l’any 1992 va decidir crear el seu propi celler.
Tot aquesta personalitat ens ho va transmetre la Mireia, la seva esposa, que va ser qui ens va donar la benvinguda a les caves. La seva atenció i estima vers l’Acadèmia ja es va fer palesa en una anterior visita que vam fer al Domini Can Bas, una altra de les bodegues que pertany a la família.
Les instal·lacions i les caves les acull uns jardins molt bonics, ben cuidats i un edifici molt elegant, on la modernitat i tradició és constant al llarg del recorregut per les caves. Acompanyats per la Bet, una de les enòlogues, que ens va fer baixar tres nivells fins a arribar a 19 metres sota terra on el vi es va transformant amb el temps i amb el silenci fins a convertir-se en aquest cava que després es comercialitzarà per tot el món. Té una cabuda per a 3 milions d’ampolles. Unes galeries laberíntiques ens condueixen a la “Capella”, un indret únic on dins nínxols reposen ampolles de tots els anys que en Pere Ventura està elaborant cava.
La vista de la planta embotelladora va aixecar comentaris per l’alta tecnologia empleada en tot el procés d’elaboració. Seguidament, una visita a la sala de bótes on envelleix el chardonnay utilizat per cupatges d’ alguns dels seus caves va donar per finalitzat el recorregut per les instal·lacions.
En una sala privada de l’edifici, on reiterem que l’elegància i el bon gust de la decoració és present, ens van preparar un esmorzar-maridatge que va fer les delícies dels assistents. Aquí sí que la Bet amb la seva simpatia i amabilitat ens va anant guiant sobre les característiques dels excel·lents caves Pere Ventura. Les seves explicacions sobre els caves atreien la màxima atenció i despertaven els comentaris elogiosos vers el productes degustats. Caves amb les varietats Xarel·lo, Macabeu, Parellada, Pinot Noir i Chardonnay ens anaven omplint de fortes emocions i sentiments.
Entre tots els caves elaborats vam catar: el Tresor, el Tresor Anniversary, el Cuveé Maria del Mar, el Vintage Gran Reserva 2012, el Gran Vintage Gran Reserva i el Vintage Rosé 100% Pinot Noir. Qualsevol adjectiu per anar descrivint el que vam anar sentint al llarg del maridatge es quedaria curt, senzillament sensacional!!
Una visita que va acabar amb la companyia de la Mireia alçant les copes i dringant pel futur de tots els projectes de Pere Ventura que de segur que força, empenta, caràcter i tenacitat no li mancaran.
Us fem extensiu, Mireia i Pere, el nostre més sincer agraïment pel matí que ens veu fer passar, que de ben segur no oblidarem. Ens acomiadem amb una sola frase: “Amistat per sempre”.