Visita Pere Ventura

Dissabtes Enoturístics. Visita a les Caves PERE VENTURA

Dissabtes Enoturístics.  Visita a les Caves PERE VENTURA

 

A les portes de l’inici de la primavera, l ‘Acad√®mia Tastavins Pened√®s vam visitar les caves Pere Ventura a Sant Sadurn√≠. 25 anys contemplen l’esfor√ß,¬†la tenacitat i l’entusiasme del seu propietari i empresari¬†Pere Ventura. Una persona emprenedora que¬†amb¬†29 anys va comen√ßar el seu projecte,¬†persona valenta i¬†amb car√†cter, hereu d’una llarga saga familiar¬†d’ elaboradors de cava que l’any 1992 va decidir crear el seu propi celler.
Tot aquesta personalitat ens ho va transmetre la Mireia, la seva esposa, que va ser qui ens va donar la benvinguda a les caves. La seva atenci√≥ i estima vers l’Acad√®mia ja es va fer¬†palesa en una anterior visita que vam fer al Domini Can Bas, una altra¬†de les bodegues que¬†pertany a la fam√≠lia.

 

Les instal¬∑lacions i les caves les acull uns jardins molt bonics, ben cuidats i un¬†edifici molt elegant, on la modernitat i tradici√≥ √©s¬†constant al llarg del recorregut per les caves. Acompanyats per la Bet, una de les en√≤logues,¬†que ens va fer baixar¬† tres nivells fins a arribar a 19 metres sota terra on el vi es va transformant amb el temps i amb el silenci fins a convertir-se en aquest cava que despr√©s es comercialitzar√†¬† per tot el m√≥n. T√© una cabuda per a¬† 3 milions d’ampolles. Unes galeries laber√≠ntiques ens condueixen a la “Capella”, un indret √ļnic on dins n√≠nxols reposen ampolles de tots els anys que en Pere Ventura est√† elaborant cava.

 

La vista de la planta embotelladora va aixecar comentaris per l’alta tecnologia empleada en tot el proc√©s d‚Äôelaboraci√≥. Seguidament, una¬†visita a la sala de b√≥tes on envelleix el chardonnay utilizat per cupatges d’ alguns dels seus caves va donar per finalitzat el recorregut per les instal¬∑lacions.
En una sala privada de l’edifici, on reiterem que l’eleg√†ncia i el bon gust de la decoraci√≥ √©s present, ens van preparar un esmorzar-maridatge que va fer les del√≠cies dels assistents. Aqu√≠ s√≠ que la Bet amb la seva simpatia i amabilitat ens va anant guiant sobre les caracter√≠stiques dels¬† excel¬∑lents caves Pere Ventura. Les¬†seves explicacions sobre els caves atreien la m√†xima atenci√≥¬†i despertaven els comentaris elogiosos vers el productes degustats. Caves¬†amb les varietats¬†Xarel¬∑lo, Macabeu,¬†Parellada, Pinot¬†Noir¬†i Chardonnay ens anaven omplint de fortes emocions i sentiments.

 

Entre tots els caves elaborats vam catar:  el Tresor, el  Tresor Anniversary, el Cuveé Maria del Mar, el Vintage Gran Reserva 2012, el Gran Vintage Gran Reserva i el Vintage Rosé 100% Pinot Noir. Qualsevol adjectiu per anar descrivint el que vam anar sentint al llarg del maridatge es quedaria curt, senzillament sensacional!!

 

Una visita que va acabar amb la companyia de la Mireia alçant les copes i dringant pel futur de tots els projectes de Pere Ventura que de segur que força, empenta, caràcter i tenacitat no li mancaran.

 

Us fem extensiu, Mireia i Pere, el nostre m√©s sincer agra√Įment pel mat√≠ que ens veu fer passar, que de ben segur no oblidarem. Ens acomiadem amb una sola frase:¬† “Amistat per sempre‚ÄĚ.