El 52è Concurs Tastavins premia els millors vins del 2017 de la DO Penedès
El jurat lliura lâor al Blanc Subur, Albet i Noya col¡lecciĂł, Clot dels Oms Rosat, Pupitre Negre, Reserva MartĂ, Aymar Brut i Gran Blanc PrĂnceps
LâAcadèmia Tastavins i la D.O. Penedès han guardonat els 35 millors vins del 2017 de la denominaciĂł dâorigen, en una gala al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, aquest dijous al vespre. Sâhi han presentat 120 mostres de vins diferents i, desprĂŠs del tast a cegues dâun grup de sommeliers experts, encapçalats per lâAssociaciĂł Catalana de Sommeliers, el celler Albet i Noya ha estat un dels grans guanyadors del concurs. Sâha endut 6 medalles: 2 ors (Albet i Noya col¡lecciĂł i Reserva MartĂ), una plata (La Milana), 2 bronzes (Albet i Noya CuriĂłs i Brut 21 barrica) i un diploma dâexcel¡lència (El Blanc XXV).
Blanc Subur i el Macabeu de Mas RodĂł, entre els millors blancs
Pel que fa als blancs, el Subur, del Celler de lâHospital / La Xarmada, sâha endut lâor al millor vi blanc jove, seguit del FreyĂŠ Xarel¡lo Chardonnay de Domènech.Vidal i del bronze del Vinya dâen Lluc, de Jaume Llopart Alemany. TambĂŠ han rebut diploma el Vinya Anais Xarel¡lo, dâ1 + 1 fan 3, i el Xitxarel¡lo, de MartĂ SardĂ . Pel que fa als blancs criança, el Macabeu de Mas RodĂł sâha endut la medalla de plata i el Manuela de Naveran, de Sadeve, el bronze. La categoria lâha guanyat lâAlbet i Noya Col¡lecciĂł. LâAvi Ton 2015 dâEudald Massana Noya ha rebut un diploma dâexcel¡lència, igual que el Blanc XXV dâAlbet i Noya.
El Castell dâOr i el Reserva MartĂ, els millors vins negres
El 52è Concurs Tastavins de Vins de Qualitat DO Penedès ha guardonat amb lâor al millor negre jove el Pupitre Negre, de Castell dâOr, seguit del Pere Punyetes Negre 2017 de Berral i MirĂł, que ha rebut la medalla de plata, i del bronze de lâAlbet i Noya CuriĂłs. El Terra Terrae de Covides i el Jeronimus de Torre del Veguer han rebut diplomes dâexcel¡lència de vi negre jove. Pel que fa als criança, el Reserva MartĂ dâAlbet i Noya ha guanyat la medalla dâor i la Milana, tambĂŠ dâAlbet i Noya, la de plata. El Gran PrĂnceps, de Canals MunnĂŠ, ha rebut la medalla de bronze. El Gorg del glaç, de Cellers Domenys, i el Bru de Tardor, de Rovellats, han rebut diploma dâexcel¡lència.
El Clot dels Oms, millor rosat
El Clot dels Oms, de Ca nâEstella, ha rebut la medalla dâor al millor vi rosat. El jurat tambĂŠ ha lliurat la medalla de plata al premiat el Petjades, de TorellĂł Llopart, i la de bronze al Rosat Jaume Llopart Alemany, de Llopart GĂźell. El Diorama Pinot Noir, de Pinord, i el Duc de Foix de Covides, han rebut diplomes dâexcel¡lència.
LâAymar Brut reserva, millor clĂ ssic Penedès i el Gran Blanc PrĂnceps, millor xarel¡lo
Pel que fa als escumosos, lâAymar Brut Reserva 2014, de Castell de Pujades, ha rebut lâor al millor clĂ ssic Penedès, seguit de la Grana, de Mas Bertran, que ha rebut la medalla de plata, i del Brut 21 barrica dâAlbet i Noya, que tĂŠ el bronze. Lâargila 2012 i lâEsparter AT Roca, de Mas Bertran i dâAgustĂ TorellĂł Roca respectivament, han rebut un diploma dâexcel¡lència. I dâentre els millors xarel¡los D.O. Penedès, el Gran Blanc PrĂnceps, de Canals MunnĂŠ, ha guanyat la medalla dâor, el Xarel¡lo Jaume Llopart Alemany, de Llopart GĂźell, la medalla de plata, i el Cultivare Xarel¡lo de Domènech.Vidal, la medalla de bronze. El Xarel¡lo 2015 de Ca nâEstella i el Cantallops dâAgustĂ TorellĂł Roca, han rebut tambĂŠ diplomes dâexcel¡lència.
Els cellers guanyadors podran etiquetar els vins premiats amb les medalles adhesives del concurs, tambÊ protagonitzaran activitats de promoció i tastos que Tastavins Penedès realitza en altres poblacions de fora de la comarca. A mÊs a mÊs, el Consell Regulador de la D.O. Penedès utilitzarà els vins guardonats tambÊ als seus actes oficials i de promoció.
GRUP | EMPRESA | MARCA | |
OR | BLANC JOVE | LA XARMADA – HOSPITAL SANT JOAN BAPTISTA DE SITGES | BLANC SUBUR 2017 |
PLATA | BLANC JOVE | MASIA VALLFORMOSA | FREYà XAREL¡LO CHARDONNAY DE DOMENECH VIDAL |
BRONZE | BLANC JOVE | LLOPART GĂELL | VINYA D EN LLUCÂ DE JAUME LLOPART ALEMANY |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | BLANC JOVE | U MES U FAN TRES | VINYA ANAIS XAREL¡LO ECOLOGIC DE 1+1 FAN 3 |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | BLANC JOVE | J.B. BERGER | EL XITXAREL¡LO DE MARTĂ SARDĂ |
OR | BLANC CRIANĂA | ALBET I NOYA | ALBET I NOYA COL¡LECCIĂ |
PLATA | BLANC CRIANĂA | IMPACTO Y ACCIĂN | MACABEU DE MAS RODĂ |
BRONZE | BLANC CRIANĂA | SADEVE | MANUELA DE NAVERAN DE SADEVE |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | BLANC CRIANĂA | MASSANA NOYA | AVI TON 2015 DE EUDALD MASSANA NOYA |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | BLANC CRIANĂA | ALBET I NOYA | EL BLANC XXV D’ALBET I NOYA |
OR | ROSAT | BODEGAS CA N’ESTELLA | CLOT DELSÂ OMS ROSAT DE CA N’ESTELLA |
PLATA | ROSAT | TORELLĂ LLOPART | PETJADES DE TORELLĂ |
BRONZE | ROSAT | LLOPART GĂELL | ROSAT JAUME LLOPART ALEMANY |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | ROSAT | BODEGAS PINORD | DIORAMA PINOT NOIR |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | ROSAT | COVIDES | DUC DE FOIX CABERNET SAUVIGNON ROSAT DE COVIDES |
OR | NEGRE JOVE | CASTELL D’OR | PUPITRE NEGRE DE CASTELL D’OR |
PLATA | NEGRE JOVE | BERRAL I MIRĂ | PERE PUNYETES NEGRE 2017 DE BERRAL I MIRĂ |
BRONZE | NEGRE JOVE | ALBET I NOYA | ALBET I NOYA CURIOS |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | NEGRE JOVE | COVIDES | TERRA TERRAE NEGRE DE COVIDES |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | NEGRE JOVE | BODEGAS TORRE DEL VEGUER | JERONIMUS DE TORRE DEL VEGUER |
OR | NEGRE CRIANĂA | ALBET I NOYA | RESERVA MARTI D’ALBET I NOYA |
PLATA | NEGRE CRIANĂA | ALBET I NOYA | LA MILANA D’ALBET I NOYA |
BRONZE | NEGRE CRIANĂA | CANALS MUNNĂ | GRAN PRĂNCEPS DE CANALS MUNNĂ |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | NEGRE CRIANĂA | CELLERS DOMENYS I SECCIĂ DE CRĂDIT | GORG DEL GLAĂ DE CELLERS DOMENYS |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | NEGRE CRIANĂA | ROVELLATS | BRU DE TARDOR DE ROVELLATS |
OR | CLĂSSIC PENEDĂS | CASTELL DE PUJADES | AYMAR BRUT RESERVA 2014 |
PLATA | CLĂSSIC PENEDĂS | MAS BERTRAN VITICULTORS | LA GRANA (XAREL¡LO MACABEU) 2012 |
BRONZE | CLĂSSIC PENEDĂS | ALBET I NOYA | BRUT 21 BARRICA |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | CLĂSSIC PENEDĂS | MAS BERTRAN VITICULTORS | ARGILA 2012 |
DIPLOMA DE EXCEL¡LĂNCIA | CLĂSSIC PENEDĂS | AGUSTĂ TORELLĂ ROCA | ESPARTER AT ROCA |
Josep Costa, president en funcions del Parlament: âTreballar amb una idea compartida ĂŠs el camĂ de lâèxitâ
Durant lâentrega de premis, el president en funcions del Parlament, Josep Costa, ha felicitat els guanyadors i ha posat en valor la tasca de les Denominacions dâOrigen del paĂs: âtreballar en una direcciĂł, amb una idea compartida, ĂŠs el camĂ cap a lâèxitâ, ha dit. TambĂŠ ha aprofitat per felicitar iniciatives com el Vijazz i lâenoturisme, perquè âsĂłn propostes de qualitat que aporten valor afegit al paĂsâ, ha assegurat. Costa ha explicat que ve dâuna tradiciĂł en què les famĂlies es feien el vi a casa, âaquest ĂŠs un record que em lliga a la terra i, per tant, hi tinc un vincle molt present grĂ cies al viâ. Dâaltra banda, el president de Tastasvins Penedès, Joan Tarrada, ha destacat la qualitat dels vins que sâhan presentat a la 52a ediciĂł del concurs i ha agraĂŻt la feina de cellers i pagesos catalans per enriquir la cultura del paĂs: âels vins catalans tenen un gran reconeixement arreu del paĂs i mĂŠs enllĂ de les fronteres, per això consumir vins catalans ĂŠs un acte de patriotismeâ, ha expressat. El lliurement de premis sâha fet desprĂŠs dâun sopar a lâemblemĂ tic espai del Born, en què sâha pogut degustar alguns dels vins guanyadors i desprĂŠs dâun tast de tots els finalistes.
Dijous, 26 dâabril: sopar obert a tothom per investir Quim Masferrer
La setmana vinent Tastavins Penedès investirĂ Acadèmic dâHonor lâactor i presentador de televisiĂł Quim Masferrer com a nou Acadèmic dâHonor de lâentitat. SerĂ en un capĂtol extraordinari on tambĂŠ sâinvestirĂ Acadèmic de Mèrit el president de la Confraria del Cava Sant SadurnĂ, Antoni de la Rosa. Lâacte se celebrarĂ el proper dijous, 26 dâabril, al restaurant Sol i Vi de Lavern (Subirats) a les 21 h, i comptarĂ amb la intervenciĂł dels dos nous acadèmics. Tastavins obre el sopar dâinvestidura a tothom que vulgui assistir-hi, les entrades es poden comprar a travĂŠs de la web de tastavins, per un preu de 38âŹ.