Carregant esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

Curs de 3 dies: iniciació al Tast de Vins– Nivell 1

Preu: 57,00€
( 72,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Proper curs:
28 de febrer, 7 i 14 de març

Ets un enamorat del vi? T’agradaria aprendre’n més? Aquest és el teu curs! Us proposem tres sessions de dues hores cadascuna on ens endinsarem en el món del vi d’una manera divertida i amena, per tots aquells que tinguin curiositat i interès pel meravellós món del vi!

Cada dia és més cert que la felicitat humana radica en l’ús acurat i òptim que hom fa dels propis recursos personals. La utilització dels sentits, una utilització racional i immediata, com a instruments de coneixement, és una pràctica ja comuna en totes les persones formades. Però la vida moderna fa cada cop més difícil l’ús dels nostres sentits i de la nostra intel·ligència, no tan sols com a instruments de coneixement o d’aprehensió de les realitats que ens envolten, sinó també com a instruments de felicitat.

Això és un privilegi. I cada cop ho serà més. Estem decidits, en aquest sentit, a lluitar aferrissadament per la defensa d’aquest privilegi en la parcel·la que ens és pròpia: els vins. Volem fer dels vins una font de felicitat i una font de coneixements. Volem fer de la relació persona-vins una activitat de construcció personal i una font de plaer, no solament sensorial, sinó també de plaer intel·lectual. Per això cal una mentalització, uns coneixements i una metodologia. L’objectiu d’aquest curs és aportar unes bases, encara no gaire avançades, per tal que això sigui possible.

“Volem fer dels vins una font de felicitat i una font de coneixements”

Aprendrem la tècnica del tast amb la fase visual, olfactiva i gustativa per trobar les qualitats d’un vi i reconèixer els defectes. Coneixerem què ens vol dir cada color, identificarem i classificarem  els seus aromes, reconeixerem i apreciarem cada sabor. Com l’hem de conservar, com s’ha de servir. Quin és el procés d’elaboració…  Tot el que ens cal saber per reconèixer les seves propietats i peculiaritats.

Dividim el curs en 3 sessions:

Primera sessió

L’art de degustar

La degustació analítica. Atenció i interpretació de les sensacions. Varietats de vins. Intervenció dels diferents sentits. Principis fisiològics del tast. La percepció olfactiva. L’aroma i el bouquet. El gust pròpiament dit. L’elaboració i la persistència. Relació entre composició i degustació. La qualitat fruit d’un equilibri. L’expressió verbal de les sensacions. El vocabulari gustatiu.

Sessió pràctica: Els gustos elementals. Tast de vins blancs.

Segona sessió

L’art de conèixer els vins

La vinificació. Com es transforma el most en vi. Principals causes de les conseqüències gustatives. Les varietats de vins. Característiques gustatives dels vins que es produeixen. Els vins catalans: característiques i problemàtica. Les denominacions d’origen i les comarques vitícoles especials. Els principals vins del món. Tendències de consum, imatge i futur.

Sessió pràctica: Defectes més usuals que poden presentar els vins. Tast de vins rosats.

Tercera sessió

L’art de delectar-se amb els vins

Les refles establertes: cal conèixer-les per trencar-les. Les ampolles: tipus i formes. Com i quan s’ha d’obrir l’ampolla. L’arrencataps. La decantació d’un vi i la qüestió dels pòsits. Les copes. Els serveis de diversos vins i menjars. Què ens diu la presentació d’un vi? Etiqueta i anyada. Què cal esperar de qui ens serveix professionalment? Breus nocions per fer-se un celler particular: local, estris, etc.

Sessió pràctica: degustació de varietats pures de vins negres.

En acabar, tindràs un diploma oficial expedit per Tastavins Penedès que certificarà els coneixements que has obtingut amb aquest curs de 3 dies.

 


* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

QUAN:
Inici: 22/01/2018 - Final: 31/03/2018
20:00h - 22:00h

ON:
La Taverna de Vinseum
Plaça Jaume I, 1
08720 Vilafranca del Penedès