Carregant esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

Curs de 3 dies: iniciació al tast – Nivell 1

Preu: 57,00€
( 72,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Proper curs:
4, 11 i 18 de Febrer

Ets un enamorat del vi? T’agradaria aprendre’n més? Aquest és el teu curs! Us proposem tres sessions de dues hores cadascuna on ens endinsarem en el món del vi d’una manera divertida i amena, per tots aquells que tinguin curiositat i interès pel meravellós món del vi!

Cada dia és més cert que la felicitat humana radica en l’ús acurat i òptim que hom fa dels propis recursos personals. La utilització dels sentits, una utilització racional i immediata, com a instruments de coneixement, és una pràctica ja comuna en totes les persones formades. Però la vida moderna fa cada cop més difícil l’ús dels nostres sentits i de la nostra intel·ligència, no tan sols com a instruments de coneixement o d’aprehensió de les realitats que ens envolten, sinó també com a instruments de felicitat.

Això és un privilegi. I cada cop ho serà més. Estem decidits, en aquest sentit, a lluitar aferrissadament per la defensa d’aquest privilegi en la parcel·la que ens és pròpia: els vins. Volem fer dels vins una font de felicitat i una font de coneixements. Volem fer de la relació persona-vins una activitat de construcció personal i una font de plaer, no solament sensorial, sinó també de plaer intel·lectual. Per això cal una mentalització, uns coneixements i una metodologia. L’objectiu d’aquest curs és aportar unes bases, encara no gaire avançades, per tal que això sigui possible.

“Volem fer dels vins una font de felicitat i una font de coneixements”

Aprendrem la tècnica del tast amb la fase visual, olfactiva i gustativa per trobar les qualitats d’un vi i reconèixer els defectes. Coneixerem què ens vol dir cada color, identificarem i classificarem  els seus aromes, reconeixerem i apreciarem cada sabor. Com l’hem de conservar, com s’ha de servir. Quin és el procés d’elaboració…  Tot el que ens cal saber per reconèixer les seves propietats i peculiaritats.

Dividim el curs en 3 sessions:

Primera sessió -> Introducció a la cata i vins blancs

¿Què és el vi?
Introducció a la cata
Com s’elabora el vi blanc?
Els aromes del vi blanc
Tast de vins blancs
Aquesta sessió s’acompanyarà d’una degustació de formatges

Segona sessió -> Vins rosats i escumosos

Com s’elabora el vi rosat?
Escumosos: Diferents mètodes d’elaboració, tipologies, criances …
Tast de vins rosats i espumosos
Aquesta sessió s’acompanyarà d’una degustació de diferents tipus de pernil

Tercera sessió -> Vins negres i dolços

Com s’elabora el vi negre?
Vins dolços, elaboració i tipologies
Diferències entre vi jove, criança, reserva i gran reserva
Temperatura de servei, conservació del vi, varietats i regions vinícoles més importants
Tast de vins negres i dolços
Aquesta sessió s’acompanyarà d’una degustació de diferents tipus de patés i foies

 

En acabar, tindràs un diploma oficial expedit per Tastavins Penedès que certificarà els coneixements que has obtingut amb aquest curs de 3 dies.

 


* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

QUAN:
Inici: 08/10/2018 - Final: 22/10/2018
20:00h - 22:00h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona