Carregant esdeveniments

Curs intensiu: introducció ràpida al món del vi

Preu: 27,00€
( 35,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Segur que has sentit utilitzar a algun cunyat o amic les paraules vi rodó, barrica, taní o estringència i no heu entès massa bé de què anava la història. És així? Doncs no et preocupis. Són conceptes habituals dins del món del vi i que són fàcils d’aprendre i conèixer.

Per aquest motiu organitzem un altra activitat divertida a l’Espai Penedès BCN on aprendrem els bàsics més bàsics sobre el món del vi.

El curs express d’iniciació al tast és una activitat d’aproximació al món del vi en la qual, en tres hores, tastarem 6 vins que ens ajudaran a descriure les característiques bàsiques dels vins: blanc, rosat, negre, vi dolç i cava.

En aquest mini-curs dirigit pel sommelier de l’Espai Penedès BCN, no prentenem convertir-nos en experts en tres hores, però sí que volem donar les eines més bàsiques per defensar-vos davant d’una conversa sobre el món del vi.

I és que la vida moderna fa cada cop més difícil l’ús dels nostres sentits i de la nostra intel·ligència, no tan sols com a instruments de coneixement o d’aprehensió de les realitats que ens envolten, sinó també com a instruments de felicitat.

Això és un privilegi. I cada cop ho serà més. Estem decidits, en aquest sentit, a lluitar aferrissadament per la defensa d’aquest privilegi en la parcel·la que ens és pròpia: els vins. Volem fer dels vins una font de felicitat i una font de coneixements. Volem fer de la relació persona-vins una activitat de construcció personal i una font de plaer, no solament sensorial, sinó també de plaer intel·lectual. Per això cal una mentalització, uns coneixements i una metodologia. L’objectiu d’aquest curs és aportar unes bases, encara no gaire avançades, per tal que això sigui possible.

“Volem fer dels vins una font de felicitat i una font de coneixements”

Aprendrem la tècnica del tast amb la fase visual, olfactiva i gustativa per trobar les qualitats d’un vi i reconèixer els defectes. Coneixerem què ens vol dir cada color, identificarem i classificarem  els seus aromes, reconeixerem i apreciarem cada sabor. Com l’hem de conservar, com s’ha de servir. Quin és el procés d’elaboració…  Tot el que ens cal saber per reconèixer les seves propietats i peculiaritats.

Si teniu ganes de divertir-vos amb els amics o la parella, us ajudarem a obrir les portes d’aquest fascinant món!

DIA: 17 de Juliol de 2019
LLOC Espai Penedès BCN | Carrer Muntaner 21
HORA: 19:00h a 21:00h

Per qualsevol dubte ens podeu contactar a bcn@tastavinspenedes.cat

 

Sabies que ens fa més feliços gaudir d’una experiència que d’un objecte?
Si vols fer un regal, et proposem aquesta experiència amb vins i caves catalans i productes de proximitat km0.
Regala el curs intensiu d’introducció al tast sense data de reserva: TIQUET REGAL D’UN TAST O MARIDATGE DIRIGIT.

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

QUAN:
Inici: 17/07/2019 - Final: 17/07/2109
19:00h - 22:00h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona