Carregant esdeveniments

Curs intensiu: introducció ràpida al món del vi

Preu: 19,00€
( 23,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Segur que has sentit utilitzar a algun cunyat o amic les paraules vi rodó, barrica, taní o estringència i no heu entès massa bé de què anava la història. És així? Doncs no et preocupis. Són conceptes habituals dins del món del vi i que són fàcils d’aprendre i conèixer.

Per aquest motiu organitzem un altra activitat divertida a l’Espai Penedès BCN on aprendrem els bàsics més bàsics sobre el món del vi.

El curs express d’iniciació al tast amb 6 vins és una activitat d’aproximació al món del vi en la qual, en dues hores, tastarem 6 vins del Penedès que ens ajudaran a descriure les característiques bàsiques dels vins: blanc, rosat, negre, vi dolç i cava.

En aquest mini-curs dirigit pel sommelier de l’Espai Penedès BCN, no prentenem convertir-nos en experts en dues hores, però sí que volem donar les eines més bàsiques per defensar-vos davant d’una conversa sobre el món del vi.

I és que la vida moderna fa cada cop més difícil l’ús dels nostres sentits i de la nostra intel·ligència, no tan sols com a instruments de coneixement o d’aprehensió de les realitats que ens envolten, sinó també com a instruments de felicitat.

Això és un privilegi. I cada cop ho serà més. Estem decidits, en aquest sentit, a lluitar aferrissadament per la defensa d’aquest privilegi en la parcel·la que ens és pròpia: els vins. Volem fer dels vins una font de felicitat i una font de coneixements. Volem fer de la relació persona-vins una activitat de construcció personal i una font de plaer, no solament sensorial, sinó també de plaer intel·lectual. Per això cal una mentalització, uns coneixements i una metodologia. L’objectiu d’aquest curs és aportar unes bases, encara no gaire avançades, per tal que això sigui possible.

“Volem fer dels vins una font de felicitat i una font de coneixements”

Aprendrem la tècnica del tast amb la fase visual, olfactiva i gustativa per trobar les qualitats d’un vi i reconèixer els defectes. Coneixerem què ens vol dir cada color, identificarem i classificarem  els seus aromes, reconeixerem i apreciarem cada sabor. Com l’hem de conservar, com s’ha de servir. Quin és el procés d’elaboració…  Tot el que ens cal saber per reconèixer les seves propietats i peculiaritats.

Si teniu ganes de divertir-vos amb els amics o la parella, us ajudarem a obrir les portes d’aquest fascinant món!

 

Sabies que ens fa més feliços gaudir d’una experiència que d’un objecte?
Si vols fer un regal, et proposem aquesta experiència amb vins i caves catalans i productes de proximitat km0.
Regala el curs intensiu d’introducció al tast sense data de reserva: TIQUET REGAL D’UN TAST O MARIDATGE DIRIGIT.

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

QUAN:
Inici: 08/02/2017 - Final: 08/02/2099
20:00h - 22:00h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona