Carregant esdeveniments

Escumosos de 9, 12, 24 i 36 mesos de criança amb embotits Mitjans

Preu: 19,00€
( 23,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Degustarem una magnífica selecció de diversos caves i clàssics del Penedès, els quals tindran diverses criances, i estudiarem l’efecte del pas del temps en el carboni de les ampolles. Notarem les mateixes sensacions en un cava jove que en un de 15 o 30 mesos? Creieu que els podrem ordenar a cegues, sense saber quin és quin? Us posarem a prova amb aquest tast dirigit on res és el que sembla.

Un cop el vi base del cava està embotellat, les ampolles es col·loquen al celler, apilades en rima, començant el procés natural de la segona fermentació. La criança és el temps de contacte dels llevats amb el cava. És d’un mínim de 9 mesos, i no existeix un màxim. En el cas dels clàssics, són escumosos amb DO Penedès que s’elaboren amb totes les varietats de raïm que hi ha a la regió, sent el vi base ecològic. Fa poc que existeix el terme, per la qual cosa només trobem, encara, clàssics Reserva, de 15 mesos mínim de criança.

I quina és la diferència amb el xampany, doncs? Aquest tipus d’escumós procedeix de la regió de la Xampanya (França) i es produeix segons el mètode xampanyès, que té dues fases de fermentació: primer en una bóta i després en una ampolla. El xampany té denominació d’origen, pel que els vins escumosos elaborats a Catalunya segons aquest mètode van haver d’adquirir un altre nom.

Segons el temps de criança un vi escumós pot ser:

  • Jove: de 9 a 15 mesos
  • Reserva: de 15 a 30 mesos
  • Gran Reserva: més de 30 mesos

Maridarem les diferents mostres de cava i clàssics amb embotits Mitjans, uns productes de generacions de tradició cansaladera amb els que et lleparàs els dits!

QUAN:
02/06/2099
20:00h - 21:30h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona