Carregant esdeveniments

Escumosos del món: clàssic penedès, xampany, prosecco, cava, sekt i xilè

Preu: 19,00€
( 23,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Els vi escumós és un vi especial. Degut al gas carbònic, els escumosos presenten bombolles i escuma, elements que ja notem en el moment de servir-los. Sabries dir-nos més coses dels escumosos… o t’esperem al nostre tast?

El tast de vins escumosos sol ser més complexe que un tast amb vins sense gas. Per què? Doncs perquè ens fa fixar-nos en més detalls. A l’Espai Penedès tastarem 5 tipus d’escumosos del món durant el nostre petit viatge per França, Itàlia, Catalunya, Alemània i Xile. Descobreix els secrets i les claus dels escumosos amb el nostre sommelier!

Clàssic Penedès

El Clàssic Penedès és un escumós DO Penedès procedent de set subzones: Marina del Garraf, Massís del Garraf i Costers d’Ordal, Conca del riu Foix, Costers de Montmell, Serra d’Ancosa, Conca del riu Anoia i Valls del Bitlles Anoia. A finals del 2014, catorze elaboradors d’escumosos del Penedès van decidir abandonar la DO Cava i començar a produir el Clàssic Penedès, una nova marca d’aquest tipus de vi. Tots aquests escumosos han de tenir un mínim de 15 mesos de criança per ampolla, per tant, tots els Clàssic Penedès són reserva.

Xampany

Què és exactament el xampany? Aquest tipus d’escumós procedeix de la regió de la Xampanya (França) i es produeix segons el mètode xampanyès, que té dues fases de fermentació: primer en una bóta i després en una ampolla. El xampany té denominació d’origen, pel que els vins escumosos elaborats a Catalunya segons aquest mètode van haver d’adquirir un altre nom: Cava.

Prosecco

Procedent d’Itàlia, el prosecco és un vi blanc italià que s’elabora a partir d’una varietat de raïm especial, el glera. El seu èxit és tal, que l’oferta no pot satisfer tota la demanda que hi ha d’aquest espumós i sec vi. El prosecco també té DO i ha de procedir de les regions de Friuli-Venezia-Giulia o Véneto, al nord-oest d’Itàlia. Refrescant, lleuger, suau i aromàtic, és una opció ideal per a gairebé qualsevol moment.

Cava

L’origen del Cava va de la mà de l’esplendor que va viure la viticultura catalana a mitjans del segle XIX. Per tal de diferenciar-lo del xampany francès, es va començar a elaborar un vi escumós amb el mètode xampanyès però amb les varietats blanques autòctones del Penedès. Actualment, la Denominació d’Origen Cava garanteix que el Cava només es pugui produir a una regió determinada, garantint la qualitat pròpia i característica d’aquest tipus de vi escumós que s’elabora principalment a la comarca catalana del Penedès.

Sekt Alemany

El país de la cervesa també en té, de vinyes. El sekt, DO Alemanya, és el nom amb el qual es coneix a l’espumós que allà s’hi fabrica. La criança es duu a terme amb el mètode grand vas: el líquid reposa a un gran dipòsit per després ser congelat i afegit a les ampolles. A més, una altra curiositat del sekt és el seu tap, el qual no té forma d’estrella com els nostres, sinó que és rodó. 

Escumosos Xilens

El país sud-americà és un important productor de vins amb reconegut prestigi internacional. Les suaus temperatures que els brinda el mar i la serralada dels Andes, que recorre tot el país, fan que Xile produeixi un raïm amb molt caràcter i equilibri. No obstant, encara que el país elabora vi regularment des del segle XIX, l’augment de la seva qualitat s’ha fet latent i ha augmentat significativament durant les ultimes dècades del segle XX.

QUAN:
06/06/2099
20:00h - 21:30h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona