Carregant esdeveniments

Formatges blaus & vins, dolços i cava. Us sorprendrà!

Preu: 18,00€
( 22,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Us proposem una activitat innovadora! Formatges blaus & vins dolços i cava. Combinarem l’acidesa dels formatges blaus amb un maridatge que et  sorprendrà.. Els formatges blaus —amb el roquefort i el gorgonzola com a més coneguts— són una explosió de sabor intensa i particular que, combinada amb la dolçor dels vins que us proposem, us deixarà bocabadats! Una degustació exclusiva de formatges blaus Xerigots.  Un tast diferent i atrevit per apropar-nos als (sovint) desconeguts vins, dolços i caves del Penedès i als fantàstics formatges blaus. Un maridatge perfecte pels amants dels formatges que s’atreveixin amb combinacions originals!

El tret distintiu dels formatges blaus són les vetes blaves del seu interior. I saps per què? Doncs és degut a la sembra del “Penicillium Roqueforti” a la quallada, la part caseosa i greixosa de la llet.

Xerigots té una gama molt àmplia de formatges blaus. Aquesta selecció ens ofereix mostres representatives dels diferents tipus de pasta, tova o més curada, i ens mostra la varietat de matisdos que li dona el blau. En aquest tast, viatjarem a través de la nostra selecció de formatges:

Blau de Búfala

El formatge Blau de Búfala està elaborat amb llet de búfales de l’Empordà. El seu interior és de color blanquinós amb petits foradets blaus per on circula l’oxigen que fa que es desenvolupi el fong blau. Ha estat considerat el millor formatge artesanal de la seva categoria al Certamen de Formatges d’Autor més important de l’Estat espanyol, el Gourmet Quesos, a Madrid. També va ser medalla d’Or al Fira Làctium 2016 de Vic.

Gorgonzola

És un formatge italià de taula, de pasta cremosa i untuosa, fet amb llet pasteuritzada de vaca. En l’elaboració se li afegeix a la llet el fong Penicillium Roqueforti per que així fermenti. Això el converteix en un formatge blau amb crosta vermella i flonja, de pasta tova i mantegosa. Té floridures verdoses i la seva olor i sabor són forts.

Shrosphire

És un formatge de llet pasteuritzada de vaca fabricat al Regne Unit. El Shropshire és un formantge blau de color marró ataronjat fosc, amb pell natural i madura per unes 10-12 setmanes de maduració. És molt similar al Stilton però es diferencia pel seu sabor lleugerament agri i més fort, i generalment és més cremós que l’Stilton.

Roquefort

És un formatge blau francès de llet d’ovella coagulada, procedent de la regió de Causses del Aveyron. Té denominació d’origen. De textura llisa i es pot untar amb facilitat. D’aroma a nous i panses. El seu sabor és salat, complexa i amb un regust àcid.

Blau del Nét

Aquest formatge està elaborat al Palau d’Anglesola (Lleida). Amb llet d’ovella i un procés totalment artesanal. Té una maduració de dos mesos i una textura lleugerament trencadissa. Aquest formatge va obtenir el World Cheese Awards de Bronze en formatges blaus.

Sabies que ens fa més feliços gaudir d’una experiència que d’un objecte?
Si vols fer un regal, et proposem aquesta experiència amb vins i caves catalans i productes de proximitat km0.
Regala el tast de formatges blaus & vins dolços sense data de reserva: TIQUET REGAL D’UN TAST O MARIDATGE DIRIGIT.

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

QUAN:
27/01/2099
20:00h - 21:30h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona