Carregant esdeveniments

Vins i caves & formatges blaus, us sorprendrà!

Preu: 19,00€
( 23,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Us proposem una activitat innovadora! Formatges blaus & amb vins i caves del Penedès. Combinarem la salinitat dels formatges blaus amb un maridatge de sorprenents vins dolços entre d’altres. Els formatges blaus —amb el roquefort i el gorgonzola com a més coneguts— són una explosió de sabor intensa i particular que, combinada amb la dolçor dels vins que us proposem, us deixarà bocabadats! En aquest tast, maridarem vins tranquils, dolços i caves amb una degustació exclusiva de formatges blaus Xerigots. Un tast diferent i atrevit per apropar-nos als (sovint) desconeguts vins dolços i als fantàstics formatges blaus. Un maridatge perfecte pels amants dels formatges que s’atreveixin amb combinacions originals!

El tret distintiu dels formatges blaus són les vetes blaves del seu interior. I saps per què? Doncs és degut a la sembra del “Penicilinium Roqueforti” a la quallada, la part caseosa i greixosa de la llet.

Xerigots té una gama molt àmplia de formatges blaus. Aquesta selecció ens ofereix mostres representatives dels diferents tipus de pasta, tova o més curada, i ens mostra la varietat de matisdos que li dona el blau. En aquest tast, viatjarem per Catalunya, Astúries, França i Anglaterra, a través de la nostra selecció de formatges:

Saint Agur

Aquest formatge ens permet començar a iniciar-nos a la varietat de blaus. És una peça de 2kgrs i de curta maduració. De la regió volcànica de  l’Auvernia rica en pastures tot l’any amb llet pasteuritzada de vaca i una textura semidura. En boca obtenim cremositat i ans allibera sabors mantecosos. De seguida comencem a trobar el sabor en essència del “Roqueforti” i ens persisteix al paladar durant una bona estona. 

Rochevaron Montbriac

Eś un dels formatges blaus més interessants que hi ha. De pasta tova amb floridura blava, i pell natural amb cendra. Maduració durant un mínim de 60 dies en coves naturals. És el resultat d’un experiment exitós que combina vetes de floridura blaves amb un formatge suau i cremós típicament francès. S’elabora injectant la bacteria “Penicillium roqueforti” a la deliciosa i cremosa pasta tipus Brie. Se’l reconeix fàcilment per la seva pell de cendra lleugerament blava i la pasta de color marfil amb un lleuger perfum, suau i delicada. 

Blau del Net

Aquest formatge està elaborat al Palau d’Aglesola. Amb llet d’ovella i un procés totalment artesanal han aconseguit aquesta filigrana. Te una maduració de dos mesos. Te una textura lleugerament trencadissa i en boca és cremós i penetrant. Les vetes de blau són lleugeres però li donen personalitat. Aquest formatge va tenir el World Cheese Awards de Broze en formatges blaus.

Blue de Chevre Fermier

Formatge força exclusiu ja que és poc habitual trobar un formatge blau de pasta tova de cabra com aquest. Elaborat a la Vall del Loire, el “penicilium roqueforti” és, en aquest cas, més subtil que en altres formatges blaus, però la maduració amb cendra li aporta un toc de rusticitat.

Stilton

Prové d’Anglaterra i té dues varietats: la blava i la blanca. Totes dues protegides per la Denominació d’Origen. És un formatge blau elaborat amb llet de vaca i la seva crosta és florida, la pasta pot ser de color blanc o taronja.

Sabies que ens fa més feliços gaudir d’una experiència que d’un objecte?
Si vols fer un regal, et proposem aquesta experiència amb vins i caves catalans i productes de proximitat km0.
Regala el tast de formatges blaus & vins dolços sense data de reserva: TIQUET REGAL D’UN TAST O MARIDATGE DIRIGIT.

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

QUAN:
27/01/2099
20:00h - 21:30h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona