Amb aquest tast de formatges catalans amb vins del Penedès us proposem una experiència 100% catalana. Productes de proximitat, qualitat artesanal de primera divisió i que prové de l’esforç i el treball dels nostres pagesos, productors i enòlegs.
Un maridatge dirigit per un sommelier de reconegut prestigi, amb 4 formatges catalans, i una selecció de vins del Penedès que no et deixarà indiferent.
La tradició formatgera catalana antigament quedava estancada dins les cases de pagès que tenien el seu propi ramat i es feien el seu formatge en motlles de cerà mica. Des de fa uns 30 anys la tecnologia, la innovació i la proximitat amb França ha fet que sortissin arreu del territori més d’un centenar de formatgeries. Xerigots selecciona cadascun dels seus formatges amb diferents criteris com ara, l’estacionalitat (estiu/hivern), el tipus de llet (ramat propi), llet crua, llet termitzada i els diferents tipus d’acabats, com pastes toves i curats. Avui podem gaudir sense anar gaire lluny d’un sector formatger reconegut amb premis internacionals i de grans fires formatgeres.
El formatge és un producte artesanal “viu†i que es seleccionat segons la estacionalitat, per garantir del seu millor estat i conservació, i aconseguir un tast de formatges i vins excel·lent.
La nostra selecció de formatges és:
Briqueta de cabra
Formatge cremós de llet pasteuritzada de cabra produït a Santa Eulà lia de Ronçana (Barcelona). És suau, untuós, fi i amb tot el gust de la llet de cabra.
Puigpedrós
Llet crua de vaca de pell rentada. La seva coloració taronja caracterÃstica influeix en el gust i la textura. Una olor intensa i matissada per les notes florals que la llet transmet al formatge. La textura, de pasta semidura, permet un pas en boca on es noten les nous, la fruita confitada i un final llarg i persistent que recorda al prat i la muntanya. Produït a Ger (La Cerdanya).
Garrotxa
Llet pasteuritzada de cabra amb una escorça florida natural de tonalitats grises i blavoses, formada per un fong que és present a tota Catalunya central provinent de roures, pins i pollancres. Textura cremosa i suau, compacte en el tall però menys trencat que el madurat. En boca el gust és equilibrat i natural, lleugerament salat i amb notes de mantega i à cid là ctic. Té un gust posterior exquisit i pronunciat que fa que agradi a tots els públics.
Serrat
Elaborat amb llet crua d’ovella de la pròpia explitació ramadera situada a la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre). La seva llarga curació fa que sigui un formatge gustós i peculiar, de tall compacte.
Blau CeretÃ
Formatge blau singular elaborat a partir de llet crua de vaca, amb tres mesos d’afinament. De gust prou suau per pertà nyer a la famÃlia dels blaus, amb notes finals de picant subtil. Color ocre-groguenc.
Quins vins del Penedès maridarem amb aquests formatges tan singulars? Vine a La Taverna de Vinseum i descobreix uns sabors únics!
Sabies que ens fa més feliços gaudir d’una experiència que d’un objecte? Si vols fer un regal, et proposem aquesta experiència amb vins i caves catalans i productes de proximitat km0. Regala el tast de formatges catalans & vins del Penedès sense data de reserva: TIQUET REGAL D’UN TAST O MARIDATGE DIRIGIT. |
* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudirà s de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquÃ.
ON:
08720 Vilafranca del Penedès