Carregant esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

Vins del Penedès & formatges catalans, tot queda a casa!

Preu: 19,00€
( 23,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Amb aquest tast de formatges catalans amb vins del Penedès us proposem una experiència 100% catalana. Productes de proximitat, qualitat artesanal de primera divisió i que prové de l’esforç i el treball dels nostres pagesos, productors i enòlegs.

Un maridatge dirigit per un sommelier de reconegut prestigi, amb 4 formatges catalans, i una selecció de vins del Penedès que no et deixarà indiferent.

La tradició formatgera catalana antigament quedava estancada dins les cases de pagès que tenien el seu propi ramat i es feien el seu formatge en motlles de ceràmica. Des de fa uns 30 anys la tecnologia, la innovació i la proximitat amb França ha fet que sortissin arreu del territori més d’un centenar de formatgeries.  Xerigots selecciona cadascun dels seus formatges amb diferents criteris com ara, l’estacionalitat (estiu/hivern), el tipus de llet (ramat propi), llet crua, llet termitzada i els diferents tipus d’acabats, com pastes toves i curats. Avui podem gaudir sense anar gaire lluny d’un sector formatger reconegut amb premis internacionals i de grans fires formatgeres.

El formatge és un producte artesanal “viu” i que es seleccionat segons la estacionalitat, per garantir del seu millor estat i conservació, i aconseguir un tast de formatges i vins excel·lent.

La nostra selecció de formatges és:

Briqueta de cabra

Formatge cremós de llet pasteuritzada de cabra produït a Santa Eulàlia de Ronçana (Barcelona). És suau, untuós, fi i amb tot el gust de la llet de cabra.

Puigpedrós

Llet crua de vaca de pell rentada. La seva coloració taronja característica influeix en el gust i la textura. Una olor intensa i matissada per les notes florals que la llet transmet al formatge. La textura, de pasta semidura, permet un pas en boca on es noten les nous, la fruita confitada i un final llarg i persistent que recorda al prat i la muntanya. Produït a Ger (La Cerdanya).

Garrotxa

Llet pasteuritzada de cabra amb una escorça florida natural de tonalitats grises i blavoses, formada per un fong que és present a tota Catalunya central provinent de roures, pins i pollancres. Textura cremosa i suau, compacte en el tall però menys trencat que el madurat. En boca el gust és equilibrat i natural, lleugerament salat i amb notes de mantega i àcid làctic. Té un gust posterior exquisit i pronunciat que fa que agradi a tots els públics.

Serrat

Elaborat amb llet crua d’ovella de la pròpia explitació ramadera situada a la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre). La seva llarga curació fa que sigui un formatge gustós i peculiar, de tall compacte.

Blau Ceretà

Formatge blau singular elaborat a partir de llet crua de vaca, amb tres mesos d’afinament. De gust prou suau per pertànyer a la família dels blaus, amb notes finals de picant subtil. Color ocre-groguenc.

Quins vins del Penedès maridarem amb aquests formatges tan singulars? Vine a l’Espai Penedès i descobreix uns sabors únics!

Sabies que ens fa més feliços gaudir d’una experiència que d’un objecte?
Si vols fer un regal, et proposem aquesta experiència amb vins i caves catalans i productes de proximitat km0.
Regala el tast de formatges catalans & vins del Penedès sense data de reserva: TIQUET REGAL D’UN TAST O MARIDATGE DIRIGIT.

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

 

 

QUAN:
09/07/2019
20:00h - 21:30h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona