Tast de formatges catalans Xerigots amb vins del Penedès.
La tradició formatgera catalana antigament quedava estancada dins les cases de pagès que tenien el seu propi ramat i es feien el seu formatge en motlles de cerà mica. Des de fa uns 30 anys la tecnologia, la innovació i la proximitat amb França ha fet que sortissin arreu del territori més d’un centenar de formatgeries. Xerigots selecciona cadascun dels seus formatges amb diferents criteris com ara, l’estacionalitat (estiu/hivern), el tipus de llet (ramat propi), llet crua, llet termitzada i els diferents tipus d’acabats, com pastes toves i curats. Avui podem gaudir sense anar gaire lluny d’un sector formatger reconegut amb premis internacionals i de grans fires formatgeres.
La nostra selecció és:
Garrotxa Ecològic Mas Garet
Carrat de BorredÃ
Serrat d’ovella de Tormo
Montsec de Tòrrec
Pirà mides de Mas Rovira
El Puigpedrós de del Molà de Ger
El Forcat d’Artefor
Blau del Net de Formatges Camps
…. per posar alguns exemples.
DATA:Â
9 de juliol de 2015,20.30 hores
PREU: 19€ (no socis: 24€)
ON:
08011 Barcelona