Carregant esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

Fumats: salm√≥, bacall√†, magret d’√†nec trufat, ous de lumpa i truita de riu

Preu: 17,00‚ā¨
( 19,00‚ā¨ no socis )
DESCRIPCI√ď:

El fumatge és una tècnica culinària que consisteix a sotmetre els aliments al fum provinent de focs fets amb fusta de poc nivell de resina. Aquest procés, a més de donar sabor de fumat, serveix com a conservant, cosa que allarga la vida dels aliments. Entre els aliments que es poden fumar hi ha: embotits, peix, formatges, condiments, o fins i tot cervesa i whisky!

En aquest maridatge , tastarem els seg√ľents 5 fumats (tots cuits amb diferents t√®cniques internacionals!)¬†amb 5 vins i caves del Pened√®s:

Salmó

El salm√≥ √©s l’aliment fumat m√©s freq√ľent, es fa¬†en forma de grans filets, pot fer-se en fred o en calent. Sabies que¬†un esmorzar tradicional jueu a la ciutat de Nova York consisteix en un bagel amb formatge philadelphia i salm√≥ fumat?

Bacallà

La pasta de fresa de bacallà fumat o salat servida en entrepans és molt popular a Suècia, però nosaltres el tastarem en làmines! Aquest peix, que compta amb més de 60 espècies, és migratori com algunes varietats de vinya, i a nosaltres ens arriba a través dels Pirineus del País Basc i també a través de Portugal.

Magret d’√†nec trufat

El magret √©s un filet de carn magra, tallada del pit d’una oca o √†nec encebat. Malgrat que sigui conegut de fa for√ßa temps, el magret en realitat √©s una invenci√≥ for√ßa recent procedent de Fran√ßa, el nostre pa√≠s ve√≠.

Ous de lumpa

Les lumpes¬†troben en aig√ľes fredes dels oceans √Ärtic, nord de l’Atl√†ntic i nord del Pac√≠fic. Amb els seus ous no fertilitzats se’n fa un succedani del caviar d’esturi√≥. El seu √ļs com a aliment prov√© de la gastronomia sueca i danesa.

Truita de riu

Les truites de riu habiten en¬†aig√ľes fredes i oxigenades,¬†a les cap√ßaleres dels rius de muntanya. √Čs una esp√®cie que podem trobar f√†cilment aqu√≠, a Catalunya, i que conforma la varietat de fumat catal√† de la nostra selecci√≥.

 

Sabies que ens fa més feliços gaudir d’una experiència que d’un objecte?
Si vols fer un regal, et proposem aquesta experiència amb vins i caves catalans i productes de proximitat km0.
Regala el tast de fumats¬†& vins i caves del Pened√®s¬†sense data de reserva: TIQUET REGAL D’UN TAST O MARIDATGE DIRIGIT.

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

QUAN:
17/05/2018
20:30h - 21:30h

ON:
La Taverna de Vinseum
Plaça Jaume I, 1
08720 Vilafranca del Penedès