Carregant esdeveniments

Fumats: salmó, bacallà, tonyina, peix espasa i sardina

Preu: 18,00‚ā¨
( 22,00‚ā¨ no socis )
DESCRIPCI√ď:

El fumatge és una tècnica culinària que consisteix a sotmetre els aliments al fum provinent de focs fets amb fusta de poc nivell de resina. Aquest procés, a més de donar sabor de fumat, serveix com a conservant, cosa que allarga la vida dels aliments. Entre els aliments que es poden fumar hi ha: embotits, peix, formatges, condiments, o fins i tot cervesa i whisky!

En aquest maridatge a l’Espai Pened√®s, tastarem els seg√ľents 5 fumats (tots cuits amb diferents t√®cniques internacionals!)¬†amb 5 vins i caves del Pened√®s:

Salmó

El salm√≥ √©s l’aliment fumat m√©s freq√ľent, es fa¬†en forma de grans filets, pot fer-se en fred o en calent. Sabies que¬†un esmorzar tradicional jueu a la ciutat de Nova York consisteix en un bagel amb formatge philadelphia i salm√≥ fumat?

Bacallà

La pasta de fresa de bacallà fumat o salat servida en entrepans és molt popular a Suècia, però nosaltres el tastarem en làmines! Aquest peix, que compta amb més de 60 espècies, és migratori com algunes varietats de vinya, i a nosaltres ens arriba a través dels Pirineus del País Basc i també a través de Portugal.

Tonyina

La tonyina es consumeix fresca o en conserva. La seva carn és ferma, agradable al paladar i nutritiva. Conté olis omega-3 molt importants per a una nutrició equilibrada.

Peix espasa

De carn molt apreciada, magra, tendra i delicada. La seva pesca √©s molt caracter√≠stica, des de l’antiguitat, en els mars entre Sic√≠lia i Cal√†bria, i particularment a la costa tirr√®nica de la prov√≠ncia de Reggio; tamb√© √©s un plat t√≠pic de la cuina d’aquesta regi√≥. Es troba regularment als mercats, i es comercialitza fresc, refrigerat, congelat, fumat i en conserva.

Sardina

Es consumeix fresca, conservada en salmorra o enllaunada amb oli o escabetx i tamb√© fumada. En el segle XVIII es conservava en vinagre, oli i sobretot, llard fos, mentre que a l’edat mitjana es conservaven en vinagre, en llard o en oli i s’envasaven en grans recipients de gres.

 

Sabies que ens fa més feliços gaudir d’una experiència que d’un objecte?
Si vols fer un regal, et proposem aquesta experiència amb vins i caves catalans i productes de proximitat km0.
Regala el tast de fumats¬†& vins i caves del Pened√®s¬†sense data de reserva: TIQUET REGAL D’UN TAST O MARIDATGE DIRIGIT.

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

QUAN:
19/04/2099
20:00h - 22:00h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona