Carregant esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

La volta al món amb 5 vins & 5 formatges del món

Preu: 17,00€
( 19,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

T’agraden els formatges? T’agradaria provar formatges de tot el món? Què et sembla si també els acompanyem amb vins internacionals? Et proposem un recorregut de punta a punta del globus tot explorant les particularitats de 5 de les zones vinícoles més importants del món i 5 zones productores de formatge. I veurem que la nostra terra no té res a envejar a cap d’aquests productes internacionals!

Us proposem un dels tastos de vins més innovadors. De la mà del nostre sommelier, farem la volta al món amb 5 formatges i 5 vins d’arreu del món.

El següent mapa, ens presenta les àrees de tot el món on es pot cultivar vinya, i per tant, produir vi:

World_Wine_Areas

Els fantàstics formatges de Xerigots que provarem són:

Brie de Meaux

Llet crua de vaca de pasta tova i amb una pell fina i de color blanc. D’olor afruitada i a nous. El gust resulta més suau i menys salat. D’origen francès i protegit amb l’etiqueta AOC Formatge Dermier.

Curat de Maó

És un formatge de pasta premsada no cuita de llet de vaca que té una Denominació d’Origen Protegida (DOP), elaborat i madurat eclusicament a Menorca, segons la tradició i la normativa recollida en el reglament de la DOP. Maduració de 5-10 mesos. El seu gust és intens i presenta un punt picant. La textura passa a aser ferma i dura, una mica més groguenca i seca. La crosta, que pot arribar a ser vermellosa, també és més fosca.

Gruyère

És un formatge de llet crua de vaques alimentades en pastures fresques. La paraula Gruyère prové de “Le Gruyère” de la Suïssa Romanche (Friburgo). L’ús d’additius està prohibit en l’elaboració d’aquest formatge. De forma rodona i cos pla. És un formatge delicat, poderós i d’un aroma accentuat.

Parmesà

El parmesà és un famós formatge italià de pasta dura on la seva producció es troba protegida per la Denominació d’Origen Protegida. És un dels formatges més apreciats a nivell mundial com a “Parmigiano-Reggiano”. La seva pell és natural d’un brillant color marró daurat, amb el nom imprès. La pasta d’un atractiu color groc palla presenta una textura granulosa i fràgil que s’endureix a la maduració. El seu aroma és inconfusible i delicat. Gust prolongat amb una multitud de sabors ben definits: panses, fruita seca i vi. El nostre té una curació superior als 24 mesos, per la qual cosa podem començar a trobar olors especiats.

Stilton

Prové d’Anglaterra i té dues varietats: la blava i la blanca. Totes dues protegides per la Denominació d’Origen. És un formatge blau elaborat amb llet de vaca i la seva crosta és florida, la pasta pot ser de color blanc o taronja.

Com creus que seran els vins i caves que maridarem amb aquests formatges? Te’n fas alguna idea? Vine a La Taverna de Vinseum i descobreix-ho tu mateix!

Sabies que ens fa més feliços gaudir d’una experiència que d’un objecte?
Si vols fer un regal, et proposem aquesta experiència amb vins i caves catalans i productes de proximitat km0.
Regala el tast de 5 formatges del món & 5 vins del món sense data de reserva: TIQUET REGAL D’UN TAST O MARIDATGE DIRIGIT.

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

QUAN:
16/11/2017
20:30h - 21:30h

ON:
La Taverna de Vinseum
Plaça Jaume I, 1
08720 Vilafranca del Penedès