La mà xima expressió de les coses ben fetes i en petites quantitats sempre té cabuda a l’Espai Penedès BCN. En aquest tast dirigit de vins amb formatges, es tastaran una selecció de formatges de pasta tova i sense lactosa, rentats amb aigua de mar. Elaborats artesanalment per formatgeries petites, on elaboren el producte manualment i en molt poques quanitats. La qualitat necessita treball i molt d’esforç.
Acompanyarem una selecció de joies artesanals amb una vins del Penedès elaborats amb la varietat de raïm per excel·lència, el xarel·lo.
El xarel·lo* és la varietat de raïm més conreada a la DO Penedès amb una superfÃcie que sobrepassa les 7.000 ha i gaudeix d’una excel·lent adaptació als terrers i climes del Penedès. És una planta rústega, amb brotada primerenca i creixement regular. Resistent a la sequera i a la calor, té una producció molt equilibrada i qualitativa any rere any que s’accentua en les vinyes velles.
Els vins joves són suaus, amb un carà cter sedós però amb cos, bona acidesa, afruitats, aromà tics i amb excel·lent graduació alcohòlica.
Els vins de xarel·lo amb vocació d’envellir resulten consistents, cà lids, llargs, amb final mineral i expressió marcadament varietal, a través de la maceració de la pell, la fermentació en bótes o ous de ciment, criances amb les mares, etc.
La selecció dels vins és la següent:
Vinomi de Can Descregut*
Xarel·lo de Caves Nadal*
Xarel·lo Vermell de Loxarel*
xarel·lo monovarietal ecològic d’1+1 fan 3*
Xarel·lo 2014 Montargull de Miquel Pons*
* Font: Consell Regulador de la DO Penedès.
DATA: dijous, 28 de gener de 2016, a les 20.00 hores
PREU: 15€ socis Tastavins Penedès (19€ no socis)
ON:
08011 Barcelona