Carregant esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

TAST A CEGUES DE VINS MONOVARIETALS DEL PENEDÈS AMB COMPOSICIÓ DE CIGRONS “EL CIGRÓ D’OR”

Preu: 15,00€
( 19,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Vols aprendre i descobrir les característiques de cada raïm? Amb la nostra selecció trobarem les tipicitats que ens ofereixen les varietats més importants plantades a casa nostra. Sabràs distingir els perfums d’un gewürztraminer o identificar el característic olor de pebrot d’un cabernet Sauvignon? Deixa’t endur pels sentits i descobriràs coses inimaginables

La nostra selecció és la següent:

CAN DESCREGUT – M100 Macabeu*

NUTT de MAS BERTRAN – Xarel.lo

CAN FEIXES- Chardonnay*

LOXAREL – Merlot 100%*

CAN BAS – Cabernet Sauvignon 

Acompanyarem aquesta selecció de 5 vins monovarietals del Penedès amb una degustació de cigrons a càrrec del xef del restaurant de Vilafranca del Penedès “El Cigró d’Or“. L’especialitat d’aquest restaurant penedesenc que està apostant per la cuina de mercat i la transegreció en les seves propostes culinàries.

el-cigro-d-or

“L’hummus impossible de l’Oriol és un puré fet a base de trinxar aquest llegum, al qual s’afegeixen tres o quatre petites cotnes fregides i un tall —un tall just, no gens excessiu— de cansalada cuita al buit. D’això últim (cotnes i cansalada) ve la presumpta impossibilitat de l’invent: una menja que ens arriba d’aquelles regions del món en què el porc no és un animal gaire estimat, aquí s’enriqueix amb el producte carni del grunyidor. Però és que l’hummus tradicional jo diria que no és tant un plat com un exquisit acompanyament: com a mínim, te l’han de servir amb unes torradetes al costat, amb les quals puguis anar-te’l menjant i escurant. Aquí, al Cigró, aquesta base deliciosa en què s’han fos cigrons, all, llimona, julivert i tahina —que és una mantega de Sèsam, típica del Pròxim Orient—, la fórmula s’ha decididament sofisticat. Tres textures ben diferents: la principal —pastosa, bé que sense cap grumoll— de l’hummus, que als més joves pot dur, encara, el record de les primeres farinetes que van substituir la llet materna. La cruixent i delicada de les cotnes, que posen en la primera com una mena de sorpresa espurnejant (una mica la idea del peta-zetas). I, finalment, la mantegosa de la cansalada cuita al buit, que acaba de donar un punt de substància i solidesa a la proposta.

* Fragment extret de la web El Cigró d’Or “Hi ha un hummus impossible (i, tanmateix, probable)”

DATA: dimarts, 3 de novembre de 2015, 20.00 hores

PREU: 15€ socis Tastavins Penedès (19€ no socis)

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

QUAN:
03/11/2015
20:00h - 21:30h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona