Carregant esdeveniments

Formatges italians & vins del Penedès

Preu: 19,00€
( 23,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Benvinguts al maridatge més italià de l’Espai Penedès! En aquest tast combinarem els magnífics formatges del país dels spaghetti amb deliciosos vins del Penedès! Com creus que ho combinarem? Apunta’t i descobreix-ho!

Per tothom és sabut la grandesa i qualitat dels formatges francesos, però, què en sabem dels formatges italians més enllà de la mozzarella? Itàlia, com a país mediterrani, té una varietat de formatges increïble i sovint desconegut. Pràcticament cada regió elabora formatges únics, i són un reflex gastronòmic del lloc on provenen. En aquest maridatge tindrem l’oportunitat de conèixer formatges italians curiosos, i d’explorar el la cultura formatgera del país de la bóta.

Sabeu com es fa la mozzarella? Sabeu què significa pecorino i d’on ve la paraula? Quins són els formatges italians més coneguts arreu del món? En què es diferencia la gorgonzola del roquefort? Tot això i molt més al maridatge més italià de l’Espai Penedès!

Un maridatge dirigit pel nostre somelier amb 5 formatges italians i una selecció de vins del Penedès que no et deixarà indiferent.

Cortesia de Xerigots, els formatges italians que tastarem són els següents:

Salvacremasco DOP

És un formatge de vaca, llet crua i pell rentada, produït a Llombardia, Itàlia. Es diferencia d’altres formatges per la seva major complexitat d’aromes i la llarga maduració que té. El seu nom prové de l’ús tradicional de “salvar la llet” de les abundants produccions. Es denomina “cremasco” perquè la zona de Crema sempre ha estat el seu principal lloc de comerç i consum.

Taleggio DOP

Formatge de pasta tova amb pell florida que es produeix a Bèrgram. Desprèn una fragància herbàcia, suau però persistent, de fruites en fermetació, flors i bròquil.

Ricotta d’ovella fumada

Llet crua d’ovella de la raça Sarda que es consumeix fresca. És fumada i curada 3 mesos, resultant en una pasta tova, delicada, compacta i sense escorça. Textura diferent i molt interessant.

Parmesà DOP

El parmesà és un famós formatge italià de pasta dura. Un dels més apreciats a nivell mundial com a “Parmigiano-Reggiano”. La seva pell és natural d’un brillant color marró daurat, amb el nom imprès. La pasta d’un atractiu color groc palla presenta una textura granulosa i fràgil que s’endureix a la maduració. El seu aroma és inconfusible i delicat. Gust prolongat amb una multitud de sabors ben definits: panses, fruita seca i vi. El nostre té una curació superior als 24 mesos, per la qual cosa podem començar a trobar olors especiats.

Gorgonzola picant

Formatge italià de taula, de pasta cremosa, fet amb llet pasteuritzada de vaca. En l’elaboració se li afegeix el fong Penicilium Roqueforti perquè així fermenti. Això el converteix en un formatge blau amb una crosta vermella i flonja, de pasta tova. Té floridures verdoses i la seva olor i sabor són forts.

Tots els amants dels formatges i de la gastronomia del país veí, no us ho perdeu! Gaudirem d’aquesta selecció variada i sorprenent de formatges italians, combinats amb 5 vins del Penedès, sempre proposant combinacions diferents i també repassant els clàssics!

 

Sabies que ens fa més feliços gaudir d’una experiència que d’un objecte?
Si vols fer un regal, et proposem aquesta experiència amb vins i caves catalans i productes de proximitat km0.
Regala el tast de formatges italians & vins del Penedès sense data de reserva: TIQUET REGAL D’UN TAST O MARIDATGE DIRIGIT.

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

 

 

QUAN:
31/01/2099
20:00h - 21:30h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona