El cava és un producte elaborat molt present en molts moments de la nostra vida, i amb una història apassionant. Però són pocs els autors que han fet una recerca realment exhaustiva d’aquest món i de la seva història i conseqüències econòmiques i socials al nostre paÃs.
És per aquest motiu presentarem l’interessantÃssim l’estudi “Història del Cava. Sant Sadurnà d’Anoia”,  a l’Espai Penedès BCN, de la mà del mateix autor Santi Borrell i Giró.
“El llibre de Santi Borrell no és un llibre tècnic, ni un llibre acadèmic amb fredes dades històriques, ni, menys encara, un llibre publicitari, de “prestigi†o de regal, ni una “hagiografia†d’algun dels prohoms que es mouen a l’entorn d’aquesta indústria…”
La presentació de l’estudi comptarà també amb la presència i participació a la taula rodona del Director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, el Sr. Salvador Puig, i el President dels Tastavins Penedès, el Sr. Joan Tarrada.
En aquesta mateixa presentació comptarem amb una presentació per un sommelier i degustació de diversos caves a cegues elaborats seguint diferents criteris: varietats tradicionals/ foranies, nivells de sucre afegit, mostrant o no la data de desgorjament… Aquesta és l’especial selecció:
Can Suriol Macabeu Xarel·lo i Parallada Brut Nature Reserva 2013
Xarel·lo 100% Essential de Juvé & Camps
Marrugat Macabeu Xarel·lo i Parallada Gran Reserva Brut Nature de Pinord
Reserva Pinot Noir Brut de Muscà ndia
Gala de Vallformosa Reserva Xarel·lo i Chardonnay
En acabar la presentació i el tast serà possible adquirir el llibre de l’estudi signat pel mateix autor.
Imprescindible reserva a través de correu electrònic a l’adreça lidia@tastavinspenedes.cat.  Places limitades.
DATA: Dilluns, 23 de maig de 2016, a les 20:00 hores
PREU: Gratuït i imprescindible reserva per correu electrònic.

ON:
08011 Barcelona