Carregant esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

TAST D’ANXOVES DE L’ESCALA AMB VINS DE TERRER

Preu: 15,00€
( 19,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Aquesta proposta de maridatge de l’Espai Penedès BCN passa per una selecció vins que han estat escollits perquè les seves varietats han mantingut en ells mateixos el record del terrer d’on provenen. Una terra, o terroir, que antigament, estava coberta pel mar i que ha donat vins amb una mineralitat molt gran.

Tastarem els vins:

M100 Macabeu de Can Descregut

ANTISTIANA de Mas Comtal

Chardonnay 2014  Cellers Avgvstvs Forvm 

Waltraud de Torres

Montonega 2013 de Mas Rodó

Aquests últims, en contraposició a els dos primers,  aportaran al tast un toc varietal dels vins i raïms de centre Europa. El tast de vins de terroir anirà acompanyat d’una selecció de les millors Anxoves de l’Escala, provinents de l’Escala, una vila pescadora de l’Empordà català.

L’anxova, com a producte gorumet, té una elaboració molt semblant a la del vi, gràcies a la tasca dels mestres anxovers, que és fonamental per garantir els paràmetres d’excel·lència, textura i sabor que defineixen l’Anxova de l’Escala. Seguint el procediment desenvolupat per l’experiència adquirida al llarg dels anys, el mestre anxover comença la seva labor seleccionant minuciosament el millor peix.

A partir d’aquest moment, supervisa el procés al que se sotmet cada peça que es col·loca als bidons on madurarà de manera natural durant un mínim de 6 mesos i fins a 2 anys. De cada pesquera, el mestre anxover defineix el punt òptim de confit per filetejar l’anxova garantint així la seva màxima qualitat.

DATA: dilluns, 18 de’abril de 2016, a les 20.00 hores

PREU: 15€ soci de Tastavins Penedès (19€ no socis)

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

** Font del text: www.anxovesdelescala.es/ca

QUAN:
18/04/2016
20:00h - 21:30h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona