Carregant esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

Tast a Vilafranca de vins amb formatges blaus

Preu: 13,00€
( 17,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

El tret distintiu dels formatges blaus són les vetes blaves del seu interior. I saps perquè? Doncs és degut a la sembra del “Penicilinium Roqueforti” a la quallada, la part caseosa i greixosa de la llet.

Xerigots, la botiga de formatges especialitzada de referència de l’Espai Penedès BCN, te una gama molt àmplia de Formatges blaus. Aquesta selecció ens representa els diferents tipus de pasta, tova o més curada i ens mostra la varietat de matisos que li dóna el blau.

Formatges Blaus:
El seu tret distintiu son les vetes blaves en el seu interior. Aquest li ve donat amb la sembra del “Penicilinium Roqueforti” a la cuallada. A partir d’aquí en trobarem de més forts com el Blau del Net i de més suaus com el Rochebaron. A Xerigots en trobem d’ovella de vaca i de cabra, d’aquests últims només n’hi ha 21 varietats diferents en tot el mon.
Xerigots te una gama molt àmplia de Formatges Blaus. Aquesta selecció ens representa els diferents tipus de pasta, tova o més curada i ens mostra la varietat de matisos que li dona el blau. Avui viatjarem per Catalunya, Astúries i França.

Formatges blaus estan disponibles en diverses categories, que van des dels formatges frescos a semi-ferms. Blau escorça del formatge té una escorça blanca que envolta un delicat marmoleado blau dins. Altres tindran una textura cremosa de pasta blava, que serà percebuda pels petits orificis de les agulles. Alguns tenen una escorça natural conferida per la maduració, mentre que d’altres presenten una escorça suau de color blau porpra impartida pel motlle.
Categoria: fresc, suau, semi-tou o julivert

Aparença: Les venes blaves són presents a la massa

Com gaudir-ne?
Es poden acompanyar de fruites, especialment les peres, pa o fruita i fruits secs. Deliciós servit amb vi de gel o de collita tardana. Es pot gaudir d’una guarnició en amanides, salses o farcit. Proveu amb un petit cub de pa ruixats amb mel – deliciós!

Com es fan?
S’afegeix o s’injecta a la quallada de llet de formatge blau creixent abans de la separació. La quallada es col·loca en un motlle i es pressiona suaument per aconseguir una roda. El forat de la quallada amb agulles d’acer inoxidable permet que l’oxigen penetri en la massa i per facilitar el creixement de floridura

En aquest maridatge dirigit volem combinar aquesta exquisida selecció de formatges blaus artesans, amb la següent proposta de vins del Penedès que no et deixarà indiferent.

Tastarem:

1+1 fan tres negre
Fredolic negre de Can Bolet
Dolç de Can Suriol
Rosat Cellers Domenys
Cava Trias Batlle

DATA: dijous, 18 de febrer de 2016, 21.00 hores

PREU: 13€ socis Tastavins Penedès (no socis: 17€)

* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

_FMP0211

QUAN:
18/02/2016
21:00h - 22:30h

ON:
Sala Tastavins del Penedès (Centre Agrícol)
Rambla Nostra Senyora, 43
08720 Vilafranca del Penedès