Carregant esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

Tast de vins amb formatges blaus

Preu: 15,00€
( 19,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

En aquest tast, maridarem vins del Penedès amb una degustació exclusiva de formatges blaus Xerigots.

El tret distintiu dels formatges blaus són les vetes blaves del seu interior. I saps perquè? Doncs és degut a la sembra del “Penicilinium Roqueforti” a la quallada, la part caseosa i greixosa de la llet.

Xerigots te una gama molt àmplia de Formatges blaus. Aquesta selecció ens representa els diferents tipus de pasta, tova o més curada i ens mostra la varietat de matisos que li dóna el blau. En aquest tast, viatjarem per Catalunya, Astúries i França, a través de la nostra selecció de forimatges:

Saint Agur: Aquest formatge ens permet començar a iniciar-nos a la varietat de blaus. És una peça de 2kgrs i de curta maduració. De la regió volcànica de  l’Auvernia rica en pastures tot l’any amb llet pasteuritzada de vaca i una textura semidura. En boca obtenim cremositat i ans allibera sabors mantecosos. De seguida comencem a trobar el sabor en essència del “Roqueforti” i ens persisteix al paladar durant una bona estona. 

Rochevaron Montbriac: Eś un dels formatges blaus més interessants que hi ha. De pasta tova amb floridura blava, i pell natural amb cendra. Maduració durant un mínim de 60 dies en coves naturals. És el resultat d’un experiment exitós que combina vetes de floridura blaves amb un formatge suau i cremós típicament francès. S’elabora injectant la bacteria “Penicillium roqueforti” a la deliciosa i cremosa pasta tipus Brie. Se’l reconeix fàcilment per la seva pell de cendra lleugerament blava i la pasta de color marfil amb un lleuger perfum, suau i delicada. 

Blau del Net: Aquest formatge està elaborat al Palau d’Aglesola. Amb llet d’ovella i un procés totalment artesanal han aconseguit aquesta filigrana. Te una maduració de dos mesos. Te una textura lleugerament trencadissa i en boca és cremós i penetrant. Les vetes de blau són lleugeres però li donen personalitat. Aquest formatge va tenir el World Cheese Awards de Broze en formatges blaus.

Blue de Chevre Fermier: Formatge força exclusiu ja que és poc habitual trobar un formatge blau de pasta tova de cabra com aquest. Elaborat a la Vall del Loire, el “penicilium roqueforti” és, en aquest cas, més subtil que en altres formatges blaus, però la maduració amb cendra li aporta un toc de rusticitat.

Desvetllarem la selecció de vins del Penedès en breu.

DATA: dimarts, 21 de juny de 2016, 20.00 hores

PREU: 15 (no socis: 19€)

QUAN:
21/06/2016
20:00h - 21:30h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona