Cada cop hi ha més presència de vins ecològics al Penedès. Això no és només una moda, està demostrat que els beneficis del vi augmenten amb l’agricultura ecològica. I de fet, per això, a la DO Penedès cada cop més cellers aposten per la producció 100% ecològica.
Els vins ecològics són aquells que estan certificats com a tals per la seva sensibilitat i sostenibilitat durant tot el procés d’elaboració.
Les vinyes no són tractades amb productes quÃmics ni sistèmics i s’utilitzen fertilitzants orgà nics respectant el seu entorn natural, la biodiversitat i, per descomptat, la nostra salut. Per altra banda, al celler, s’afegeix poc à cid sulfurós al procés de vinificació, minimitzant els sulfits.
Si volem comprar un vi ecològic és important buscar el segell certificatiu del Consell Català de la Producció Agrà ria Ecològica (CCPAE) a l’embotellat.
Us proposem un tast per endinsar-nos en aquest món dels vins ecològics, on també parlarem dels vins naturals i biodinà mics. Creus que els sabràs reconèixer?
Selecció d’alguns dels vins que provarem:
Avi Ton Xarel·lo Eudald Massa Noya*
Clos dels Fòssils de Llopart*
Miranius 2013 de Celler Credo*
Negre Ull De Llebre i Syrah d’ 1+1 fan 3*
Pinord Cava Nautra +*
Degustarem aquests vins ecològics amb una selecció de 5 formatges d’autor. És a dir, formatges que han estat produïts en petites quantitats, de forma artesanal, i respectant el medi ambient i l’entorn en el qual s’han produït.
DATES: Dimecres, 23 de març de 2016, 20.00 hores
PREU: 15€ socis Tastavins Penedès (19€ no socis)
* Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudirà s de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquÃ.
ON:
08011 Barcelona