Carregant esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

TAST D’OLIS D’OLIVA VERGE EXTRA AMB PA DE FORNER I VINS NEGRES

Preu: 15,00€
( 19,00€ no socis )
DESCRIPCIÓ:

Aquest és un maridatge de tardor, que és quan les olives es cullen dels arbres, i nosaltres podem gaudir de l’oli nou de la temporada. Aquest maridatge de l’Espai Penedès vol posar de relleu la gran qualitat d’olis que tenim al mediterrani, acompanyat d’una selecció d’alguns dels millors vins negres del Penedès.

L’oli d’oliva* és un element fonamental en la cultura dels països mediterranis. L’origen del conreu de l’olivera es remunta a fa més de 6.000 anys i resten indicis del seu ús encara més antic. De fet, molts pobles de la Mediterrània basaven la seva economia en el comerç de l’oli d’oliva. Se sap que l’oli d oliva no era tan sols un element clau en l’alimentació d’aquests pobles, sinó que, a més, el seu ús tenia moltes altres aplicacions pràctiques -terapèutiques i cosmètiques- i de tipus simbòlic com les ofrenes als déus o la unció dels nadons.

L’oli d’oliva era també de primera necessitat en les llànties per a la il·luminació domèstica i un element bàsic en la majoria de receptes descrites al primer llibre de cuina conegut, elaborat pels romans.

D’aleshores ençà, ha continuat sent un dels productes diferencials de la cuina catalana i en tots els països de la Mediterrània, de manera que en el darrer segle, les seves virtuts organolèptiques i de salut n’han escampat l’ús a la resta de països desenvolupats.

En aquest tast, doncs, tastarem una selecció dels millors olis d’oliva verge extra de les 5 Denominiacions d’Orígen d’Olis de Catalunya: Siurana, Les Garrigues, Oli de Terra Alta, Oli del Baix Ebre-Montsià i Oli de l’Empordà.

Els vins negres del Penedès que acompanyarem amb aquesta seleció PREMIUM d’olis, seran:

Merlot Gran Arnau de Loxarel*

Merlot, Petit Verdot 2014 de Jean Leon*

20/80 de Can Descregut

Navern Don Pablo 2000*

Ànima Cabernet Sauvignon 2006 de Mascaró*

El maridatge, com sempre, anirà dirigit pel sommelier de la casa i en exclusiva, David Escofet.

*Font: www.olisdopcatalans.cat

DATA: dijous, 12 de novembre de 2015, a les 20.00 hores

PREU: 15€ soci Tastavins Penedès (19€ no soci)

** Saps que Tastavins Penedès és una associació i te’n pots fer membre? Gaudiràs de descomptes permanents, activitats exclusives i molt més. Si ets menor de 30 anys, la quota és un 50% més econòmica! Fes l’alta a través del web en tres minuts aquí.

QUAN:
12/11/2015
20:00h - 21:30h

ON:
Espai Penedès
Muntaner, 21
08011 Barcelona