L’Acadèmia Tastavins Penedès inicia tastos online de les medalles d’or

L’Acadèmia Tastavins Penedès celebrarĂ  el proper 12 de novembre a les 21h en el seu canal d’Instagram, el primer tast online dels vins guanyadors del Concurs Tastavins DO Penedès 2020. En aquest cicle es presentaran i tastaran els vins de la DO Penedès que varen obtenir medalla en el 54è Concurs, i comptarĂ  amb la participaciĂł de diferents sommeliers que varen conformar el panell de tastadors del concurs. En aquest primer tast, que estarĂ  dirigit pel sommelier Xavier VilĂ©s, responsable de l’Espai Penedès que l’Acadèmia tĂ© a Barcelona, comptarĂ  amb la participaciĂł de sommeliers tan reconeguts com Audrey DorĂ©, sommelier del restaurant Celler de Can Roca i Millor Sommelier de Catalunya 2019 i Bruno Tannino sommelier i coautor de “Sapiens del Vino” de la Bulli Fundation. Durant l’activitat, es tastaran 3 dels vins guanyadors del 54è Concurs Tastavins DO Penedès. Per facilitar que tothom qui ho vulgui, pugui fer tambĂ© el tast des de casa, l’Acadèmia Tastavins ha arribat a un acord amb les principals botigues de vins del Penedès perquè els interessats puguin anar a comprar el pack de 3 ampolles o fins i tot rebra’l a casa.  

Aquest primer tast s’inclou en els actes de la Setmana del Vi Català, coordinada per l’Incavi del 9 al 15 de novembre i que enguany es desenvoluparan majoritàriament en format online.

Medalles d’Or de la categoria Rosat, Xarel·lo i Negre

Durant l’activitat, es tastaran 3 vins guanyadors del 54è Concurs Tastavins DO Penedès, celebrat aquest juliol a Vilafranca. El tast l’iniciarà el Masia La Sala de Vallformosa, guanyador de la medalla d’or en la categoria de rosats, que serà presentat per Xavier Vilés, sommelier i responsable tècnic de l’Espai Penedès a Barcelona de l’Acadèmia Tastavins Penedès. El tast continuarà amb Les Cerveres d’Oriol Rossell, guanyador de la medalla d’or al millor vi Xarel·lo 2020, i que dirigirà la sommelier del restaurant Celler de Can Roca i Millor Sommelier de Catalunya 2019, Audrey Doré. Per finalitzar, el sommelier i coautor de “Sapiens del Vino” de la Bulli Fundation, Bruno Tannino, guiarà el tast de Anaïs d’U més U fan tres, guanyador de la medalla d’or de vins negres joves en la darrera edició de concurs.

Els vins del tast en un pack a les botigues del Penedès

El tast és gratuït i es podrà seguir en directe des de qualsevol indret a través del canal de Instagram de l’Acadèmia Tastavins Penedès @Tastavins1965. Si volen, els participants al tast també poden comprar un pack de amb les 3 ampolles que es provaran, i que per 29,95€, els permetrà participar i provar els mateixos vins que tastaran els sommeliers. Aquests packs es podran comprar a l’Enoteca La Central i la Vinateria Inzolia de Vilafranca del Penedès, a Cal Feru de Sant Sadurní d’AnoiaPerebacco de Sitges i al 12 DO’s de Vilanova i la Geltrú. Algunes d’aquestes botigues també tenen servei d’entrega a domicili.

Una activitat de la Setmana del Vi CatalĂ 

L’Acadèmia Tastavins Penedès se suma al programa d’actes de la Setmana del Vi Català i referma el seu compromís amb la potenciació dels vins Penedès. En una situació difícil com l’actual, l’entitat inicia aquest cicle de tastos dels vins guanyadors, i suma esforços amb altres actors del sector per incentivar el consum de vi català i penedesenc i acostar aquest producte al públic final. La idea és animar als consumidors a gaudir la qualitat dels vins del seu territori i, a la vegada, descobrir la qualitat dels vins i el patrimoni vitivinícola del Penedès.

 La Setmana del Vi CatalĂ  que s’organitza des de l’INCAVI Ă©s una de les accions que anualment dĂłna a conèixer i promocionar els vins de Catalunya arreu del territori. Compta amb un programa molt variat, amb moltes activitats organitzades per diverses empreses, entitats i particulars.