Nota de premsa: ACORD ENTRE EL GREMI DE RESTAURACI√ď DE BARCELONA I TASTAVINS PENEDES

El Gremi de Restauració de Barcelona i els Tastavins Penedès han signat un acord de col·laboració per tal de promocionar la cultura del vi i, més concretament, els vins elaborats al Penedès.

El Gremi de Restauraci√≥ de Barcelona √©s l’entitat que representa col¬∑lectivament el sector de la restauraci√≥ de la capital catalana i, per tant, √©s el principal interl¬∑locutor amb institucions p√ļbliques i organismes.

Tastavins Pened√®s iniciar√† un programa de cursos gratu√Įts de sommeleria i enologia de manera exclusiva per a tots els restaurants associats. L‚Äôobjectiu √©s que aquests coneguin la gran diversitat i l‚Äôenorme qualitat de productes vin√≠coles que s‚Äôelaboren al Pened√®s.

Aquesta formació, d’una durada de dues hores, constarà d’una introducció al món del vi, a la sommelieria i a l’enologia. A més, tots els restauradors tastaran un mínim de 6 vins del Penedès. L’objectiu és que el tast sigui un primer punt de contacte amb la regió i que, després, tots els restauradors tinguin accés directe als elaboradors del Penedès.

En el marc d‚Äôaquest acord, el passat dimecres 4 de febrer, els Tastavins Pened√®s va gaudir de la pres√®ncia de la Junta Rectora del Gremi de Restauraci√≥ de Barcelona a l‚ÄôEspai Pened√®s|BCN. A banda d‚Äôun tast amb vins del Pened√®s, els restauradors van celebrar una reuni√≥ de treball de la seva junta i van destacar ‚Äúles molt bones caracter√≠stiques de la sala, a la qual li vaticinaren un futur brillant‚ÄĚ.

Reforçar la presència a Barcelona

A Barcelona, a dia d‚Äôavui, el consum de vins catalans encara √©s minoritari. A difer√®ncia de la resta del pa√≠s el consum de vins catalans no representa ni 1/3 del total. √Čs per aquest motiu que Tastavins Pened√®s ha volgut refor√ßar la seva pres√®ncia a Barcelona des del passat m√©s de setembre amb una sala de tast, anomeneda ‚ÄúEspai Pened√®s|Bcn‚ÄĚ, situada al carrer Muntaner n√ļm. 29.

L‚ÄôEspai Pened√®s|Bcn (que gaudeix d‚Äôacords amb el Club Tr3sC, El Club de Subscriptors de La Vanguardia, El Tenedor i altres partners) ja ha realitzat m√©s de 100 tastos des de la seva inauguraci√≥ amb una gran assist√®ncia de p√ļblic.