Tastavins Penedès investeix d’Honor l’actor Quim Masferrer, en un acte ple de bon humor

L’acadèmia també va nomenar de mèrit el president de la Confraria del Cava, Toni de la Rosa

 

L’actor Quim Masferrer ja és Acadèmic d’Honor de Tastavins Penedès. L’acadèmia el va investir en un capítol extraordinari marcat pel bon humor i que va servir per nomenar també de Mèrit el president de la Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia, Antoni de la Rosa. El popular presentador d’“El Foraster” de TV3 va agrair enormement el càrrec amb un monòleg com els que tanquen l’exitós programa televisiu. Va ironitzar sobre la litúrgia del nomenament, amb la capa i el lliurement de la medalla, i va provocar les rialles de les més de 120 persones que omplien el restaurant Sol i Vi de Subirats parlant del Penedès i del món del vi, amb el famós “sou molt bona gent” per tancar la intervenció. El president de Tastavins Penedès, Joan Tarrada, va agrair la sinceritat i humanitat que desperta el Quim Masferrer, i va afegir que el Foraster fa com l’Acadèmia: “difondre productes que potser són poc coneguts, entre el gran públic”. El president de l’entitat va explicar que, si fa uns anys a les cartes dels restaurants catalans hi havia un 70% de vins de fora de Catalunya, en l’actualitat el 60% dels vins que hi apareixen son catalans.

Abans de la investidura de Quim Masferrer, Tastavins Penedès va nomenar Acadèmic de Mèrit el president de la Confraria del Cava de Sant Sadurní, Antoni de la Rosa, responsable de les Caves Torelló. Joan Tarrada va felicitar la feina de la Confraria i el tracte humà i agradable de De la Rosa. El president de l’entitat va concloure que “Torelló, Cava i Sant Sadurní fan un trio d’asos excel·lent”. El nou Acadèmic de Mèrit va voler compartir el reconeixement amb totes les institucions que donen suport a la Confraria, i de Tastavins Penedès va dir que era una “acadèmia germana i amiga, amb qui compartim un territori meravellós”.

El d’aquest dijous va ser un capítol extraordinari d’investidura, i va anar acompanyat d’un sopar amb diversos vins i caves del Penedès, al restaurant Sol i Vi de Subirats. En 53 anys d’història, Tastavins Penedès ha celebrat ja 479 capítols d’investidura.