Roger Torrent presidirà l’entrega de premis del 52è Concurs Tastavins de vins de Qualitat D.O. Penedès

 

Ja es poden comprar les entrades pel sopar de la gala, que se celebrarà el 19 d’abril al Born Centre de Cultura i Memòria

 

Tastavins Penedès i la D.O. Penedès donaran a conèixer els guanyadors del 52è Concurs de vins de qualitat de la denominació d’origen el proper dijous, 19 d’abril, en un acte al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. L’acte comptarà amb la presència del Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

El lliurement de premis serà el punt culminant de la gala, que un any més se celebra a Barcelona amb l’objectiu d’apropar els vins del Penedès a la capital catalana. Començarà a les 20 h, amb un espai de tast dels vins finalistes, i just abans d’entregar les medalles i els diplomes als guanyadors es maridarà un menú complet amb els 35 vins finalistes. Les entrades per al sopar ja estan a la venda i es poden adquirir a la web de Tastavins Penedès (tastavinspenedes.cat), per un preu de 52 € (amb preu especial per als socis de Tastavins). El menú del sopar que es maridarà consta d’una crema de bolets, una amanida de pernil d’ànec amb codony i formatge, creps de marisc amb teula de parmesà, un milfulles de vedella a la salsa de vi blanc i negre i un assortit de formatges.

El Concurs de Vins de Qualitat D.O. Penedès és el més antic del sud d’Europa. Es premien referències de vins de la Denominació d’Origen en les categories de blancs joves, blancs criança, negres joves, negres criança, rosats, clàssics i xarel·lo. De cada categoria es reconeixeran 5 referències (or, plata, bronze i dos diplomes d’excel·lència). El passat 19 de març, un tast a cegues a Vilafranca va seleccionar els vins finalistes i els guanyadors d’aquesta edició, que va comptar amb 120 participants diferents. El jurat estava format per la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, els vicepresidents de l’entitat per Barcelona (Vicky Ibáñez), Tarragona (Javier Campo), Lleida (Jordi Martínez) i Girona (Natàlia Roig) i diversos periodistes especialitzats del sector, com Eva Vicens, directora dels premis Vinari.

Els cellers guanyadors podran etiquetar els vins premiats amb les medalles adhesives del concurs i protagonitzaran les activitats de promoció i tastos que l’Acadèmia Tastavins del Penedès realitza en altres poblacions fora de la comarca, així com també el Consell Regulador de la D.O. Penedès utilitzarà els vins guardonats en els seus actes oficials i de promoció.