Visita a Celler Pardas

Els Tastavins Penedès vam fer la darrera visita de l’any i vam escollir un dels cellers amb més personalitat dels que hem visitat: CELLER PARDAS.

 
Situat a la finca Can Comas, al terme de Torrelavid, allà és on en Jordi Arnan i en Ramon Parera dediquen esforços i il·lusions en fer uns dels excel·lents vins que actualment s’elaboren al Penedès. Envoltats dels colors que van agafant les vinyes en plena tardor, en Ramon i en Jordi ens van endinsar  al seu món particular, allà on neix el vi que després degustarem … al mig de les vinyes! Una explicació de com és la finca, el seu treball respectuós amb la natura, on no es llaura i s’intenta mantenir una coberta vegetal i les explicacions sobre les varietats de raïm de com estan distribuïdes al llarg del terreny per treure-li la millor expressió. També ens van explicar un nou projecte de treballar amb “Malvasia” i mentre tant,  anàvem tastant  un vi ” Pardas Xarel·lo 2012″, certament extraordinari. L’explicació va seguir amb la filosofia de treball de Can Pardas:  collita a mà , en caixes de 15 kg. per arribar al Celler on la cultura del vi s’ha fet art.

 
Visitem la Masia on ens van preparar  un foc per escalfar unes llesques de pa. Una vegada entaulats,  les vam sucar  amb tomacons i acompanyat de botifarra , llonganissa i formatge i de postres: coca de Torrelavit boníssima. Això tot ben maridat amb uns grans vins com són el “Pardas Rosat Sumoll”, amb un aroma de fruita vermella, fresc, intens i un pas per boca llarg i amarg i el “Pardas Negre Franc 2011” un cupatge de Cabernet Frac, Cabernet Sauvignon i Sumoll ,elegant, amb llàgrima fina i amb record d’espècies fruit de l’envelliment amb botes de roure francès. Imagineu-vos quin esmorzar!

 
Seguidament visita al celler i tast magistral dels vins negres “Pardas Collita Roja Sumoll 2013”, intents,balsàmic,molt complex… un vi únic i el “Pardas Aspriu 2012” un vi potent,amb una estructura tànnica persistent on es manifesta tota la personalitat del celler. Tot molt alabat per tots els assistents.
Una vegada més una visita on La Acadèmia Tastavins ha pogut retre homenatge a la gent , en aquest cas al Jordi i al Ramon, que treballen i s’estimen el Penedès. Esteu fent uns magnífics vins i us encoratgem a no defallir en cap moment . Seguiu així.  Moltes gràcies Celler Pardas.

 
…i bones Festes Nadalenques  a tothom.