Visita a TORRE DEL VEGUER

L’Acadèmia Tastavins va començar el 2018 visitant un celler de la comarca del Garraf, TORRE DEL VEGUER.

L’arribada a la Finca amb un camí bordejat d’ametllers florits i al fons una mar mediterrània. Va ser tot un regal per als sentits. Impressiona la casa amb el seu torreó, edifici catalogat com històric-artístic. A la porta ens va rebre l’Elisabet, cap d’enoturisme del celler que ens va acompanyar durant la visita i amb les seves explicacions, professionalitat i simpatia ens va fer gaudir d’un matí sensacional.

La història del celler, una visita a la vinya on cultiven 15 hectàrees amb verema manual i tota la producció amb raïm propi, a destacar la varietat de “Muscat de Frontignan†i Malvasia de Sitges, aprofitant els sols calcaris del terreny.

Una visita a les instal·lacions ens va endarrerir al segle XIV, on l’ordre dels frares Jeronis elaboraven els vins amb un cup de pedra del 1413 i on en l’actualitat es fa la fermentació del vi “Jeronimus”. La sala Dalí, amb algunes obres i records del famós pintor empordanès, fruit de l’amistat de la família amb l’artista va ser un punt d’atenció molt comentat a l’ igual que la cuina i la taula on la comunitat feia els seus àpats.

A la sala “Muscat” on amb un esmorzar reconfortant i unes vistes esplèndides amb l’explicació tècnica del Josep, cap del celler, vam començar un tast dels productes elaborats.

-“Eclèctic 2012”, un vi negre de cabernet, syrah i merlot, 12 mesos amb bóta. Potent, ideal pel pa amb tomata i els embotits que estàvem gaudint. -“Xarel·lo 2016” amb un 10% de Xarel·lo vermell. Fresc, aromàtic, subtil. -“Muscat de Frontignan 2016” un vi molt aromàtic, criança amb les seves lies durant 3 o 4 mesos. -“Jeronimus 2015″ fermentat al cup de pedra, Un vi de notes especiades i amb fruita madura. Excel·lent. -Raïms de la Immortalitat” un reserva 2010 on el nom ve de l’etiqueta que reprodueix un dibuix que va fer Salvador Dalí. És un vi d’aromes complexos de pebre, cacau, tabac, on en boca es nota vellutat, amb tanins suaus. Un vi que ennobleix la taula.

Cal destacar l’originalitat i el disseny de les etiquetes de totes les ampolles!! Per acabar un clàssic Penedès: “Marta” que va servir per fer un brindis i manifestar l’agraïment a la família Gay de Montellà per haver obert d’una forma tant esplèndida el seu Celler als Tastavins Penedès. Un cava 100% muscat, únic al mercat amb uns tocs florals, molt aromàtic, llaminer que va fer un acabament d’un matí ple de noves sensacions.

Gràcies, Marta, Joaquim, Elisabet i Josep!