Els Tastavins Penedès vam començar l’any visitant un dels celles més emblemàtics i amb major personalitat dels del món del cava, l’AGUSTÍ TORELLÓ MATA. La visita va començar amb la rebuda part de l’Àlex Torelló, responsable enològic, el qual en va endinsar en la filosofia de l’empresa creada pel seu pare, l’Agustí, i mentre anaven visitant les instal·lacions, per cert amb un orde i netedat que van fer sorgir més d’un comentari,gaudíem de les explicacions que ens feia. Un raïm collit tot a mà, una gran unió amb els productors, una aposta per l’agricultura ecològica i una il·lusió molt gran amb el projecte de fer grans vins i caves. Tenen un magnífic audiovisual, amb música de Vivaldi que ens il·lustra les tasques que és fan durant les estacions de la vinya.
Ja entaulats i amb un suculent esmorzar , em la companyia de la Gemma Torelló, vam anar portant un interessant debat sobre el món del cava, mentre anàvem tasta’n els diferents productes per ells elaborats.

-El Xic 2015 , 100% xarel·lo, un vi fresc, amb una etiqueta molt juvenil, ideal per qualsevol hora.
-Aptià 2012, macabeu 100% amb una fermentació de 6 mesos en barrica. Fantàstic!
La màxima expressió va vindre tastant els caves, un Barrica Reserva 2010 de fines notes balsàmiques i torrats,un Rosat Trepat 2012 ,un cava fresc i molt equilibrat,un Brut Nature GR2010,amb un pas en boca llarg i persistent….i el CAVA més emblemàtic el KRIPTA 2008,48 mesos de criança, un cava únic ,excepcional, màxima expressió de la personalitat del celler,amb una ampolla amb reminiscències d’àmfora romana i una etiqueta dissenyada per l’artista Rafael Bartolozzi.

La part més emotiva va ser la visita per part del Sr. Agustí Torelló que va compartir amb tots nosaltres la seva experiència, coneixença i vivències que té dels molts anys dedicat al mont del cava.

Moltes gràcies a la família Torelló Sibill!

Articles relacionats