58è Concurs Tastavins DO Penedès

58è Concurs Tastavins DO Penedès

Com en els darrers 57 anys, l’Acadèmia Tastavins del Penedès, amb el suport tècnic de la DO Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, té l’honor de presentar-vos una nova edició del seu concurs de vins de qualitat, que se celebra anulament.

Aquest concurs està obert a tots els vins embotellats sota la DO Penedès, i seran valorats en tast a cegues per un presitigiós grup d’experts del món del vi, constituït per sommeliers, periodistes, enòlegs i restauradors.

Objectius

Objectius

El Concurs Tastavins DO Penedès segueix mantenint els objectius amb els que va néixer: reconèixer els millors vins del Penedès de cada any; fomentar l’elaboració de vins de qualitat dins el Penedès, premiar l’esforç realitzat pels cellers i posicionar la DO Penedès com una gran regió de vins de qualitat.

Participació

Participació

Poden participar al Concurs Tastavins DO Penedès tots els cellers que tinguin els seus vins dins la DO Penedès, i que estiguin inscrits en el Registre de Cellers d’Embotellat i Criança de la denominació d’Origen Penedès.

Bases del concurs

Formulari entrada vins (omplir el mateix formulari per cada vi presentat)

Formulari entrada dades celler (omplir només una vegada)

Fitxa per enganxar al producte

Tastadors del concurs 2023

Tastadors del concurs 2023

El Concurs Tastavins DO Penedès és reconegut com una plataforma de valoració i reconeixement dels vins de la zona del Penedès. Aquest concurs destaca no només per la qualitat dels vins participants, sinó també per la professionalitat i el prestigi dels tastadors que formen part del panell de tast.

Amb una àmplia experiència i coneixement en el món del vi, aquests tastadors són seleccionats pel seu rigor i la seva capacitat d’avaluar de manera imparcial i objectiva cada mostra presentada. La seva dedicació i criteri professional contribueixen al reconeixement dels millors vins del Penedès.

Pilar Asencio

És Màster en comunicació i responsable de mèdia als restaurants Disfrutar Bcn i Compartir Bcn. Ha cursat formació WSET i és tècnica avançada en vins de Jeréz. Té una ferma passió en fer arribar el vi a tothom qui en vulgui aprendre a través de Catamos Una Copa.

Isabel Barros

És directora comercial a Devir Iberia. WSET 3 i WSET 3 de sake. Sommelier per l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona.

Xavier Bassa

És sommelier, tècnic superior en Enologia i Viticultura i màster en Enologia i Màrqueting. 3r classificat Nas d’Or 2004 d’Espanya i Millor Sommelier Catalunya 2012.

Jordi Bes

És periodista i sommelier. Escriu al diari ARA i en mitjans especialitzats en vi i gastronomia. Autor del llibre ‘Tothom a taula!’ sobre alimentació sostenible a l’àrea de Barcelona.

César Cánovas

És sommelier i millor Sommelier d’Espanya 2002 i 2004. Ha treballat al restaurant El Racó d’en Cesc i ha liderat l’equip de sommeliers de Monvínic i Fastvínic. Professor al CETT, a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i a l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona.

Anna Casabona

És enòloga per la Universitat URV, especialitzada en sommelieria. WSET 4 i formadora. Comercial a J&C Prime Brands. 2a Millor Sommelier Catalunya per l’Associació Catalana Sommeliers i 3a Millor Sommelier d’Espanya 2022.

Judith Cortina

És periodista i una de les ànimes del portal Enoturista. Ha format part de la redacció d’informatius de Telecinco a Catalunya.

Pep Escudero

És enginyer Tècnic Agrícola per la UPC i enginyer agrònom per la Universitat de Lleida. Membre de l’equip docent de l’Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech. Amb una experiència de 20 anys realitzant formació en anàlisi sensorial i en l’elaboració de vins. És també Tècnic curador de continguts de la Bullipèdia de ElBullifoundation. Autor del llibre “Els Secrets de la Ratafia. Ingredients, elaboració i ratafies”.

Iban Espinoza

És sommelier i WSET 3. Curs de tast “A” expert OW i instructor de tast Outlook Wine. Amb 15 anys d’experència a la restauració.

Àlex Férriz

És llicenciat en enologia per la URV i Executive MBA per ESIC. WSET 3, Award in Wine and Spirits. Ha estat 10 anys responsable d’àrea del departament d’exportació de Vila Viniteca.

Jordi Munt

Sommelier i director general de Vinalium.

Montse Nadal

Estudis de viticultura i enologia. Participa com a docent en cursos de la Fundació URV. Col·labora en publicacions del sector i ha dirigit tesis vitivinícoles. És membre vocal de l’iCEA per Tarragona. Presideix el panell de tast del Concurs de Vins de la DO Tarragona i en participa en altres.

Zoltan Nagy

És columnista i autor del llibre “Reina de Copas”. Forma part de l’Asociación Española de Periodistas y Escritores del Vino i és membre de l’Acadèmia Tastavins Penedès, porta la direcció de l’Oria Restaurant de Martin Berasategui a Barcelona.

Àlex Peris

Penedesc i guanyador del 12è Premi Tast per Parelles de Vila Viniteca 2019 amb Joan Munné. Elaborador d’olives, olivades i salses casolanes a Blai Peris.

David Perramon

És sommelier titulat al CETT UB. És propietari de la botiga DVI-Vinoteca i del restaurant Més de Vi al barri del Poblenou de Barcelona.

Marta Puparelli

És enginyera tècnica agrícola i enòloga. Especialitzada en tastos, en l’organització d’esdeveniments del sector vitivinícola i en comunicació.

Ramon Roset

Sommelier. És cap de redacció de Vadevi. Professor de la titulació de Sommelier a la URV. Formador en cava. MOOC du Champagne. Ànima de Tastaemocions. Membre de l’Acadèmia Tastavins Penedès.

Pol Sancho

És graduat en enologia per la URV. XX Premi Jaume Ciurana d’enologia, porta 18 anys treballant al sector vitivinícola al Montsant i Tarragona.

Enric Santisteban

És sommelier. Cap de l’àrea de vins del Vinseum i responsable de la gestió de la Taverna del VINSEUM. Ha cursat un CFGS en Enoturisme i nivell 3 en Sommelieria.

Sergi Sevé

És col·laborador i tastador a la Guia de Vins de Catalunya. Ideòleg de 12 D.O.’s, empresa especialitzada en la difusió del vi català amb botiga a Vilanova i la Geltrú i servei per l’hostaleria.

Núria Soria

És tècnica d’enoturisme i estudiant de sommelieria. Amb formació WSET, és membre de la Junta de l’Acadèmia Tastavins Penedès. Apassionada de compartir experiències enoturistiques i gastronòmiques a Instagram.

Josep Sucarrats

És periodista especialitzat en el món rural i l’alimentació. Dirigeix la revista Arrels. El món que torna.

Joffre Tarrida

És sommelier professional, Màster en Viticultura, Enologia i Màrqueting del Vi i formacions d’enologia a l’INCAVI. Certificat Professional de Sommelier especialitzat en cava i restauració. Propietari i sommelier de Cal Pere Tarrida. Nas d’Or 2013

Cèsar Torrijos

És director tècnic del Buil&Giné Wine Co. Membre de l’Associació Catalana d’Enòlegs i del Col.legi d’Enòlegs de Catalunya, amb 25 d’anys d’experiència en el sector del vi.

Eva Vicens

És periodista i sommelier. Directora de Vadevi.cat i Balears vadevi. De la Terra Alta, col·labora també en altres mitjans i projectes de comunicació del vi.

Xavi Viles

És sommelier i responsable tècnic de l’Acadèmia Tastavins Penedès.