Visita Ca n'Estella

DISSABTES ENOTUR√ćSTICS: FINCA CA N’ESTELLA

Amb un dia¬†de tardor espl√®ndid, ens vam reunir un bon grup d’amants dels vins,¬†per enfilar des de Vilafranca, cap a Martorell, tot¬†travessant¬† el pol√≠gon d’aquesta ciutat i trobar-nos amb una gran finca ¬†envoltada d’Oms, vinyes i¬†la¬†Bodega Ca n’Estella. Una bodega, ¬†per a tots nosaltres for√ßa desconeguda¬†degut a que √©s relativament jove dins del sector de producci√≥ amb marca pr√≤pia, ja que antigament es dedicaven a la venda de ra√Įm per altres productors.

 

Des del moment d’arribar i amb una cordial benvinguda, ¬†vam estar atesos per l’Anna Vidal, actualment directora de la gesti√≥ enol√≤gica i comercial de la bodega¬†i per branca familiar, n√©ta del fundador¬† Delf√≠ Rabetllat, que va adquirir la propietat l’any 1964.¬†Finca Ca n’Estella,¬†en el municipi de¬†Sant Esteves Sesrovires, √©s actualment¬† una bodega de propietat familiar. La Merc√® Rabetllat i el seu esp√≤s Jaume Vidal (pares de l’Anna) van decidir l’any 1992 iniciar-se¬†en la tradici√≥ vin√≠cola de la finca. Avui en dia, aquesta¬†tercera generaci√≥ √©s qui pren un seri√≥s relleu fent cava seguint les pautes del m√®tode champenoise i vins blancs, negres i rosats emparats en la DO Pened√®s.

 

Vam iniciar la visita, fent una caminada curta cap a les vinyes per veure el paisatge, i explicar-nos l‚Äô extensi√≥ de la mateixa, de 60 hect√†rees¬† envoltades d’Oms, de les quals 30 hect√†rees¬†es dediquen al conreu de la vinya. L’Anna Vidal tamb√© ens va comentar que utilitzen m√®todes ecol√≤gics per combatre possibles plagues a les vinyes. Mentre escolt√†vem les seves explicacions,¬†vam prendre una copa de cava Brut Nature¬†¬†Rabetllat i Vidal, en un entorn tan especial com √©s al costat de les vinyes.

 

Vam continuar la visita coneixent l’acc√©s de la recepci√≥¬† del ra√Įm i¬†durant el recorregut, ¬†vam veure una s√®rie de tines i premses antigues que encara es conserven. L’ Anna va aturar un moment la visita per presentar-nos a la seva mare la Sra. ¬†Merc√® Rebetllat, per cert, encantadora i que a partir d’aquell moment¬†ens va acompanyar. Volem matissar i agrair que l’Anna ens va ¬†transmetre l’amor, la passi√≥ i l’homenatge al seu avi i pares, dedicant en v√†ries ocasions el seu homenatge particular ¬†i devoci√≥, i reiterant que tan l’avi com el pare li van fer¬†estimar la terra, comprendre els vins¬† i saber lluitar¬† aquesta passi√≥. L’Anna ens va comentar que el seu potencial comercial est√† encaminat cap a l’exportaci√≥ amb especial √®mfasi cap a mercats com EEUU i l’ √Äsia, fent una producci√≥ anual d’unes 300.000 ampolles.

 

Vam entrar a la bonica masia de Ca n’Estella que data del 1847. Una maqu√≠ssima casa que la fam√≠lia¬†Rabetllat i Vidal¬†ha¬†cuidat amb molta estima. L’estructura ferma de la casa, perfectament conservada i amb un pati central amb una galeria¬† d’arcades, la fa majestuosa i senyorial. L’actual equip directiu de la bodega ha apostat intensament per l’Enoturisme, fent actualment d’aquest espai el punt de trobades per celebracions, festes i convencions. Fins i tot un punt de trobada de mercats Nadalencs.

 

Feta la visita, vam seure a taula per fer una degustaci√≥ acompanyada d’un excel¬∑lent dinar. Els seus vins tranquils en blanc, negre i rosat ¬†“Clot dels Oms” porten els noms d’una de les parcel¬∑les de la finca. Cal destacar un tast a cegues del primer vi que L’Anna va elaborar amb el seu pare el Jaume l’any 2001, un Cabernet extraordinari. Durant l’√†pat vam poder apreciar la qualitat del Gran Clot dels Oms Xarel¬∑lo 2015, agradable, dens, crem√≥s. El Rosat elaborat amb Merlot, intens i afruitat, el Gran Clos Merlot 2013, guanyador de medalla d’Or al 51√® Concurs de l’Acad√®mia Tastavins. I per acabar, ¬†brindant amb un cava 2010 edici√≥ especial Jaume Vidal, un cava amb un¬†gran sentiment familiar. Excel¬∑lent!!

 

Des de l’Acad√®mia de Tastavins Sant Humbert, i acabant la temporada d’aquest cicle de visites a bodegues que fa tres anys vam iniciar, volem agrair a la Fam√≠lia Rabetllat-Vidal i a l’Anna¬†¬†¬†especialment,¬†per la seva senzillesa personal, pel seu bon criteri en el treball i la constant perseveran√ßa per aconseguir una gran qualitat en els seus vins, ¬†els quals son mereixedors de m√ļltiples premis internacionals.¬†I per damunt de tot agrair ¬†el seu continu homenatge al seu avi i al seu pare.

Moltes gràcies Anna per fer-nos sentir, per unes hores, part de la teva família.