Els cellers de la Denominació d’Origen Penedès que vulguin participar en la 57a edició del Concurs Tastavins DO Penedès ja poden formalitzar la seva inscripció. L’Acadèmia Tastavins Penedès ha presentat les bases del concurs, un dels més antics de l’estat i amb més rellevància dins del sector vinícola. Les inscripcions poden fer-se a través de la web de l’entitat fins el 19 d’abril, així com l’entrega de mostres que s’hauran de fer arribar a la seu del Consell Regulador de la DO Penedès. Com en les darreres edicions, l’edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès acollirà el tast que es farà el 24 d’abril. Els guanyadors es donaran a conèixer en una gala el proper 12 de maig a l’Auditori de la Capital del Vi coincidint amb la celebració de les Fires de Maig.

Tast a cegues per decidir els millors vins Penedès

L’Acadèmia Tastavins Penedès continua apostant per un panell de tastadors d’alt nivell que reflecteixin la diversitat de perfils que existeixen dins del panorama vitivinícola. Aquest panell el formaran enòlegs, sommeliers, periodistes del sector i responsables de compra de botigues especialitzades de gran consum. Tots ells tastaran les mostres presentades a cegues –amb les ampolles cobertes– i copes Riedel. El nom dels tastadors es donarà a conèixer en les properes setmanes.

El certamen defineix 7 categories en les que els cellers poden participar: vins blancs, vins blancs criança, vins rosats, vins negres, vins negres criança, escumosos Clàssic Penedès i vins 100% xarel·lo. De cada categoria s’escolliran 3 medalles bronze, 1 medalla de plata i 1 medalla d’or.

Un concurs amb una gran participació

En l’edició 2022, el Concurs Tastavins DO Penedès va aconseguir un rècord històric de mostres presentades, amb 159 vins d’una cinquantena de cellers de la DO Penedès. Enguany s’espera mantenir o superar aquestes xifres i continuar fent gran el prestigi d’un dels concursos vínics més antics de l’estat, iniciat els anys 60, i que permet donar a conèixer i prestigiar els millors vins del Penedès.

Articles relacionats