L’Acadèmia Tastavins Penedès ha obert les inscripcions a la 53a edició del Concurs Tastavins DO Penedès. La nova junta, que va agafar el relleu el passat octubre, ha anunciat diverses novetats.  Una de les més destacades és el panell de tastadors que estarà format 100% per professionals del sector entre sommeliers, enòlegs i periodistes especialitzats, la majoria d’ells provinents de fora del Penedès. A més, l’entrega de premis se celebrarà el 17 de maig, un mes més tard del que era habitual per tal de facilitat la inscripció de vins a un major nombre de cellers.

Un concurs que aposta per enfortir el prestigi dels vins Penedès

Un dels principals objectius que persegueix el Concurs Tastavins DO Penedès és potenciar la qualitat, la història i el prestigi dels vins i Clàssic Penedès amb segell DO Penedès. Per al president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, “aquesta iniciativa és una eina més per a consolidar a nivell nacional i internacional l’alt valor dels vins que es produeixen al Penedès” a més ha destacat que “el certament és una plataforma que ha de permetre als guanyadors gaudir  del ressò del concurs i gaudir del reconeixement de la medalla obtinguda”.

Seguint aquesta línia, l’Acadèmia Tastavins Penedès ha anunciat que el panell de tastadors que valoraran tots els vins que es presentin a l’edició d’enguany, seran 100% professional i de referència en el sector. Entre els tastadors hi ha periodistes especialitzats com Josep Sucarrats, Ruth Troyano o Ramón Francàs, Nassos d’Or com Jofre Tarrida o Jordi Raventós, sommeliers com David Martínez, Xavi Roig o Pep Torres, i altres noms de reconegut prestigi al sector com Carles Xuriguera, Eva Vicens o Jordi Alcover i els recents guanyadors del concurs de Vilaviniteca, Joan Munné i Àlex Peris.

Com és habitual, totes les mostres presentades es tastaran amb l’ampolla tapada i amb copa Riedel a les instal·lacions de la DO Penedès. Tots aquells cellers que vulguin participar al concurs, hauran de realitzar la inscripció i l’entrega de mostres abans del 12 d’abril. El jurat atorgarà com a màxim 5 premis per cadascuna de les 7 categories -vins blancs, vins blancs de criança, vins rosats, vins negres, vins negres de criança i vins monovarietals de xarel·lo: 1 medalla d’or, 1 medalla d’argent i 3 medalles de bronze segons la puntuació obtinguda.

Canvi de data de la cerimònia d’entrega de premis

Per tal de donar més marge als cellers que vulguin participar en l’edició 2019 del Concurs Tastavins DO Penedès, s’ha posposat l’entrega de premis de l’abril al maig. Enguany tindrà lloc el 17 de maig, coincidint amb la celebració de les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès, a l’Auditori de la Capital del Vi.

El Concurs Tastavins DO Penedès va néixer fa més de mig segle amb l’objectiu de reconèixer els millors vins del Penedès. Una estratègia basada en fomentar l’elaboració de vins de qualitat dins del Penedès, premiar l’esforç dels elaboradors i posicionar la DO Penedès com una gran regió de vins de qualitat.

Articles relacionats