L’Acadèmia Tastavins Penedès ha presentat les bases del 56è Concurs Tastavins DO Penedès i ha obert les inscripcions fins el 27 d’abril per a tots els cellers de la Denominació d’Origen Penedès que vulguin participar en un dels concursos més prestigiosos i antics de l’estat. Com en l’edició anterior, la inscripció es podrà realitzar online a través dels formularis que hi ha a la web de l’Acadèmia (www.tastavinspenedes.cat). Les mostres s’hauran de fer arribar a la seu del Consell Regulador de la DO Penedès abans del mateix 27 d’abril. El tast es realitzarà el 9 de maig a l’Edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès i els guanyadors es donaran a conèixer el divendres 13 de maig en una gran gala a l’Auditori de Vilafranca en el marc de les Fires de Maig.

Tast a cegues i 7 categories

Les bases de la 56a edició del concurs es poden consultar a la web de l’Acadèmia Tastavins Penedès, i defineixen 7 categories en les que es pot participar –vins blancs, vins blancs criança, vins rosats, vins negres, vins negres criança, escumosos (Clàssic Penedès i ancestrals) i vins 100% xarel·lo. El jurat tastarà les mostres amb l’ampolla tapada i copes Riedel, i atorgarà un màxim de 5 premis per cada categoria: 1 medalla d’or, 1 medalla de plata i 3 medalles de bronze segons la puntuació obtinguda.

Tastadors d’alta professionalitat i prestigi

Un dels fets amb que més ha treballat l’Acadèmia Tastavins Penedès en les darreres edicions del concurs, ha estat en la de configurar un panell de tastadors d’alt nivell que reflecteixi la diversitat de perfils que formen el sector vitivinícola. Com en els darrers anys, el panell el formaran enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats i responsables de compra de botigues especialitzades de gran consum. Els noms dels professionals que tastaran a cegues els vins participants, es donaran a conèixer en les properes setmanes a les xarxes socials de l’Acadèmia Tastavins Penedès.

Uns premis amb una amplia campanya comunicativa

Com en les darreres edicions, l’Acadèmia Tastavins Penedès i la DO Penedès realitza diverses activitats i accions comunicatives amb els vins guanyadors i participants al concurs. Una gran oportunitat per als cellers per donar a conèixer els seus vins a través d’actes promocionals, anuncis a mitjans generalistes, promocions a les xarxes socials, tastos a l’Espai Penedès de Barcelona o al Vijazz Vilafranca. Per altra banda, l’Acadèmia Tastavins Penedès realitza col·laboracions amb botigues especialitzades per fer accions promocionals i packs amb els vins guanyadors del certamen.

Articles relacionats