En una nova sortida, dins de la tardor ja avançada, els Tastavins Penedès han visitat un celler a tocar del poble de Sant Vicenç de Calders, l’AVGVSTVS FORVM. En un marc incomparable, envoltat del color marronós i vermellenc de les vinyes i al fons l’horitzó de la mar mediterrània ens hem endinsat de la mà del seu director tècnic, Enric Roca, de la filosofia de aquest petit/gran celler familiar. Les 10 hectàrees de què disposa l’explotació i el treball de les persones implicades en els projectes del celler amb unes experiències de diferents microvinificacions van despertar el interès de l’assistents. Grataments sorprès i admirats vam quedar amb els tatos de vinagres agredolços FORVM, presents en molt de restaurants en l’àmbit mundial i amb les cartes d’agraïment del govern suec per ser utilitzats per elaborar el menú de gala del sopar dels Premis Nobel durant diversos anys.

Vam acabar al centre de visites, un entorn idíl·lic, tot vidriat, degustant els vins del celler acompanyat d’un reconfortant pica-pica. En aquest moment l’amic Enric ens va obsequiar amb un Xarel.lo, després un Chardonnay fermentat en bóta de roure francès, un vi excel·lent amb notes de fruita tropical, cítrics i fruits secs, vam seguir amb un Cabernet Franc que va fer aflorar comentaris molt elogiosos dels tastadors, un vi amb caràcter amb notes balsàmiques, i per acabar ens va treure el Trajanvs, un vi coupage de 4 varietats amb una criança de 20 mesos, un vi molt equilibrat i amb un llarg postgust, tota una delícia. Durant tota la visita les explicacions de l’Enric ens en anat acompanyant i han fet augmentar el nostre coneixement i estimació del mom de la vinya i el vi. Moltíssimes gràcies en nom de Tastavins Penedès per aquesta magnífica visita.

Articles relacionats