A punt de finalitzar la verema d’enguany i  només per acabar de collir a mà  el “Cabernet Sauvignon” i el “Samsó”que encara resten als ceps, l’Acadèmia Tastavins ha fet  una visita a Caves Llopart, viticultors des de 1385, una tradició familiar que ha perdurat fins al dia d’avui de la mà d’en Pere Llopart i Vilarós i els seus fills. Una finca de 95 hectàrees de vinya i unes instal·lacions modernes envolten una masia medieval on el pas del temps sembla haver-se aturat.

Ens va rebre i ens va fer la visita en  Pere Llopart (fill), i sincerament em quedaria curt de paraules per agrair la seva amabilitat i l’ atenció que va tenir pels membre que integràvem el grup. Un moment molt emotiu, va ser poder saludar al Sr. Pere Llopart (pare) i fer-li palès el nostre agraïment per obrir-nos les portes de la seva empresa.

Una interessantíssima explicació de l’història de la família i una passejada ens van portar a la part alta de la finca on tenen la Masia i fan la recepció i fermentació del raïm. Vam fer un tast de “Pinot Noir”  i un cupatge experimental de varietats blanques acabada la fermentació.
Una bodega on els vins tranquils reposen amb bótes de roure, ens va portar a l’interior de la Masia on vam poder gaudir d’un boníssim esmorzar, acompanyat amb un pa que se’n diu de “cava”, el qual desconeixíem i ens va sorprendre el bo era. I per millorar-ho…un cava “Llopart Original 1887 Gran Reserva” del 125é.  aniversari, un Brut Nature de vinyes velles i molt poca producció, bombolles molt fines i gran presència aromàtica, amb gust delicat i persistent.
De tornada a la cava vam  veure un audiovisual realment  atractiu i desprès vam fer  el  tast dels caves Llopart…i aquí sí…. que en Pere ens va fer gaudir !!!  Vam degustar un  cava “Rosè Brut”, elaborat amb Monastrell ,Garnatxa i Pinot Noir, fresc, delicat i molt saborós, ideal per a qualsevol hora del dia.. Desprès vam degustar ” l’ Integral Brut Nature”,  lleuger, suau, amb el toc del Chardonnay que li dona una gran riquesa d’aromes. I un tercer cava, el reconegut cava “Leopardi” Brut Nature Gran Reserva, un cava excepcional, elegant,amb notes especiades, sec i delicat. Un gran cava reconegut en l’àmbit internacional per la seva qualitat.
Per finalitzar  vam fer uns tats del vi ” Clos del Fòssils”,  blanc procedent de vinyes amb un terreny de nombrosos fòssils marins. Notes afruitades i lleuger aromes torrats del roure donen un vi equilibrat, cremós amb un post gust suau i perllongat.
Una visita a Caves Llopart que els Tastavins de Penedès tardarem a oblidar. Un molt sincer i de tot cor agraïment a la Família Llopart per aquesta rebuda i l’amabilitat que en tot moment ens han demostrat. Gràcies Pere!

Articles relacionats