La visita dels Tastavins Penedès és va endinsar aquesta vegada dins del món de les cooperatives agràries, en concret vam visitar Cellers Domenys, a la població del Baix Penedès de Sant Jaume dels Domenys. Una Entitat fruit de la unió de set cooperatives i amb una distribució geogràfica de sis cellers en poblacions diferents, amb més de 450 socis i 2500 hectàrees de conreu entre vinya i olivera.
Vam ser rebuts i ens van acompanyar durant tota la visita pel President Lluís Urgell, el Gerent Lluís Roig i el Dtor. Tècnic Ciriac Carbó. Disposen d’un atractiu auditori on vam poder visualitzar un vídeo explicatiu del Cellers Domenys i de la seva formació com entitat aglutinadora d’esforços e il·lusions. Un “explendit” esmorzar de forquilla i ganivet va anar acompanyat dels vins Gorg dels Glaç, un Chardonnay amb Muscat i un Cabernet elaborats dins de la DO Penedès.
Seguidament vam visitar la nau on fan la recepció del raïm, sols hi entra raïm blanc, i vam quedar admirats per la capacitat dels tancs de fermentació, d’un volum de 3.000Hl., la visita al laboratori amb els últims avanços tecnològics va acabar la visita.Posteriorment vam visionar un video de com controlen les diferentes parcel·les, molt interessant!
Altra vegada entaulats vam procedir, de la mà del enòleg Ciriac Carbó, a tastar els productes més rellevants del celler, els vins DOMENIO,emparats dins de la DO Conca de Barberà. Uns vins realment excepcionals i amb una personalitat única, vins mono varietals d’Ull de llebre, Sumoi i Trepat on en cada un anàvem destacant les seves característiques i virtuts. Per acabar vam provar un cava rosat fet de la varietat trepat, molt frecs i elegant i un brut nature gran reserva que va sorprendre per la seva finor i post gust, llarg i llaminer. Comercialment el cava rep el nom de “Les tres Naus”.
Per acabar vam provar una primícia que encara no està al mercat, el Domenio dolç de Trepat, un vi ideal per a postre i per arredonir qualsevol àpat, suau ,rodó i amb bona estructura.

Una jornada per recordar i un agraïment als representants del Cellers Domenys per l’acolliment i les atencions que en tot moment ens van obsequiar. Moltes Gràcies i sempre ens tindreu al vostre costat per la promoció dels vins del nostre territori.

Articles relacionats