La darrera visita del 2015 que hem fet el Tastavins Penedès , dins del marc dels “Dissabtes enoturístics”, ha estat  a Mas Comtal i no podíem  acabar l’any de la millor manera que ho vam fer, visitant un dels cellers més emblemàtics del Penedès amb unes vistes de les muntanyes de Montserrat al fons, una passejada per les vinyes a mitja  tardor i l’excepcional rebuda i atenció que  en tot moment  l’Albert i la Marta Milà ens van dedicar.

Desprès de trepitjar les vinyes ,  la Marta ens va explicar  l’origen de la masia ,que data de finals del segle XV, i tot seguit vam passar a “l’estable” on hi havia  preparat  un esmorzar que va fer obrir els ulls a tot el grup. Una vegada entaulats i degustant els vins i escumosos per ells elaborats es va obrir un intents i profund debat sobre el futur dels vins i Clàssic Penedès, molt interessants van ser les opinions de l’Albert i la Marta així com també de la resta de persones assistents a l’esdeveniment.

Vam començar provant un Clàssic Penedès, el Mas Comtal Cuvée Prestige, un cupatge de xarel·lo i chardonnay, val a dir que són pioners en l’elaboració d’escumós dins de la DO Penedès, on la frescor i l’aroma de fruites madures amb un pas en boca amb tocs amargants i balsàmics li donaven una personalitat molt singular. Passàrem a una varietat originària de la província de Treviso, “l’ Incrocio Manzoni”, un vi molt aromàtic i d’una gran complexitat gustativa que va deixar encantats a tots els visitants.

Antistiana Merlot, un vi emblemàtic de la casa, l’Albert gran mestre dels merlots, un vi que després de la seva vinificació té un envelliment en bótes de 12 mesos, potent i amb gran personalitat.
Un vi amb majúscules ,el LYRIC, un vi de gran solera, 15 anys per la seva forma d’elaboració, un vi dolç de producció molt limitada, 2.000 ampolles, que ha destacat gran elogis dels millors sommeliers, fet 100% amb la varietat merlot. Realment excepcional!
I com no podia ser d’altra manera, vam acabar brindant, amb un Clàssic Penedès, pel futur de Mas Comtal, agraint les atencions que la Marta i l’Albert ens vam tenir i  per la projecció del nostre territori arreu del món. Els Tastavins Penedès ens tindreu al vostre costat. Moltes Gràcies a tots!

Articles relacionats