Un dia esplèndid, lluminós i amb un cel blau, precursor de l’arribada de la primavera, van visitar el Celler Gramona a Sant Sadurní.Al celler Batlle Gramona, en funcionament des de el 2000, ens esperava el Jaume Gramona, president i enòleg de les caves, juntament amb el seu col·laborador el Llorenç. La visita va començar fent una passejada per les vinyes de la propietat,on el Jaume amb gran maestria ens va anant donant unes lliçons d’agricultura biodinàmica, es nota que fa anys que és professor de la Facultat d’Enologia de la Rovira i Virgili, que van interessar força als visitants. La utilització de cobertes vegetals, el compost d’animals, vaques , ovelles,gallines, cavalls i la prevenció de malalties i fongs amb el remei de plantes medicinals com ortigues, cua de cavall, dent de lleó….van ser tema i comentari al llarg del recorregut on visitarem tots els animals que disfruten de la llibertat dins de la finca….fins i tot uns burros amb nom reial!
Ens esperava amb une vistes precioses ,envoltats de vinyes que estan esperant el temps de la brotació, un suculent esmorzar amb pa amb tomata, embotis i formatges acompanyat d’un cava Gramona Rosé 100% Pinot noir, sec, equilibrat i refrescant. Us tinc que dir una cosa, estàvem tan bé que si la visita ves acabat allà mateix ja ens verem donat per molt satisfets….però faltava la visita al celler històric al centre de Sant Sadurní i de mans del Llorenç, gran comunicador i em grans coneixements,vam gaudir d’unes explicacions, dins del misteri de les velles galeries plenes d’ampolles en rima, que ens van fer estimar i apreciar encara més el treball i “amor” que hi ha dins una ampolla de cava.
Vam passar a la sala de tast i per indicació del Jaume, ens tenien preparats uns dels productes més singulars i emblemàtics del celler.
Vam provar tres Xarel.los , el “Font jui” el “Roent” i “Ovum”. Excepcionals tots tres , cada u amb la seva elaboració i característica.

Ens vam endinsar dins del exquisit mon dels CAVES:
“Argent “, 100% chardonnay de fina bombolla i molt cremós.
“Argent Rosat” , un blanc de noirs 100% Pinot noir
“Imperial” ,cupatge de xarel.lo i macabeu. Un cava amb gran personalitat i finesa.
“III Lustros” , de gran expressivitat olfactiva i estructura en boca.
“Celler Batlle”, intens, de bombolla fina equilibri entre maduresa i frescor.
“Vi de Glass Gewürztraminer”, excel·lent com a postre, amb aromes de fruites exòtiques.

Un agraïment molt sincer al Jaume Gramona i al Llorenç per la magnífica i entranyable visita que ens van realitzar. MOLTES GRACIES!!

Articles relacionats