Els Tastavins Penedès reprenem els Dissabtes Enoturístics visitant els Cellers Carol Vallès, una empresa familiar al terme municipal de Subirats, després del parèntesis estiuenc. Situada en ple cor del Penedès, els Cellers Carol Vallès compten amb 15 hecàrees de vinyes propies i una producció d’unes 40.000 ampolles de Cava Reserva i Gran Reserva d’agricultura ecològica; un exponent del treball i l’esforç d’aquesta família.

Envoltada per les vinyes de la propietat, hi ha la Masia on s’organitza la visita al petit celler on reposen les ampolles de cava per la seva criança. En tot moment vam ser atesos d’una forma molt cordial per l’Albert i en Nil, responsables de la part tècnica i les visites al celler respectivament. En aquest bucòlic espai, van donar inici a unes explicacions que no van parar al llarg del matí. Hi havia interès en conèixer els caves elaborats per Carol Vallès i ni l’Albert ni en Nil ens van decebre.

Mentre disfrutàvem d’un esmorzar el pati de la masia, l’Albert ens anava obrint diferents ampolles de cava. Vam provar, en primícia, el Rosat de Pinot Noir, dues ampolles agafades del mateix pupitre. Malgrat que no tenien la temperatura adient, ja ens van senyalar la gran qualitat del producte amb els seus tons nets i atractius. Va seguir el “Reserva Millenium de Parallada i Faura”, un cava de cupatge tradicional, fresc, per veure a tothora. Un “Gran Reserva 2012 Guillem Carol” el va seguir, un cava d’extraordinari buquet que va anar collir comentaris elogiosos per part dels visitants. Un cupatge de Chardonnay i Pinot Noir era el següent cava, elegant i de gran personalitat.

I, per acabar, la joia. Un cava que ha merescut diversos reconeixements per la seva gran qualitat: el “Gran Reserva Familiar” 2008. Els aromes de llarga criança i un pas en boca espectacular fan d’ell un cava únic.

Una foto del grup va donar per acabada la visita del matí que ens havien fet passar l’Albert i el Nil amb satisfacció per part de l’Acadèmia Tastavins.

Volem fer un agraïment a la família Carol Vallès per haver-nos obert les portes de casa seva.

Articles relacionats